Suora

  • PUBG Global Summit: Lontoo, pudotuspelit
  • Futsal-liiga, Miesten 2. loppuottelu Leijona Futsal - KaDy

Kurinpito lätkäisi Kousalle neljän pelin pannan – valmentaja Nieminen: "Ilmeisesti tänä päivänä SM-liigassa ollaan todella herkkiä"

Pelicansin kärkipuolustaja Mikko Kousa sai neljän ottelun pelikiellon taklauksestaan Ilves-kapteeni Eemeli Suomeen.

Jääkiekon miesten SM-liiga
Mikko Kousa
Mikko KousaTomi Hänninen

Puolustaja Mikko Kousa on sivussa neljästä ottelusta SM-liigassa. Kousa taklasi lauantaina Ilves-kapteeni Eemeli Suomea, minkä seurauksena Suomi loukkaantui.

SM-liigan kurinpitodelegaatio perustelee pelikieltoa sillä, että kyseessä on päähän kohdistunut taklaus, joka tulee puun takaa. Suomi ei ehdi varautua taklaukseen.

Kurinpitodelegaatio katsoo, että Kousan taklaus suuntautuu ylöspäin ja kohdistuu voimakkaasti Suomen päähän ja vartaloon.

Päätöstä kurinpito perustelee myös sillä, että Suomi on jo ennen tilannetta matalassa asennossa ja taklaamalla Kousa vaarantaa vastustajan piittaamattomasti.

Ilveksen tiedotteen mukaan Suomi on sivussa noin neljä viikkoa.

– Mikko Kousan taklaus oli mielestäni puhdas. Se osui suoraan olkapäähän. Valitettavasti Eemeli Suomi loukkaantui ja on pitkään sivussa. Hän on todellinen soturi näissä Suomen sarjoissa, nuori pelaaja ja Ilves-kapteeni, Ville Nieminen kommentoi Yle Urheilulle.

Kousa ei saanut taklauksestaan jäähyä lauantaisessa ottelussa. Tilanne eteni kurinpitokäsittelyyn päävideotuomarilta.

Nieminen kaipaakin kaukalossa ja sen ulkopuolella tuleviin tuomioihin yhteneväisyyttä.

– Tuomio on sinänsä kova. Ilmeisesti tänä päivänä SM-liigassa ollaan todella herkkiä. Tuomaritoiminnan ja kurinpidon pitäisi olla SM-liigassa samalla sivulla.

Lue myös:

Ilves-kapteeni Suomi viikkoja sivussa Kousan taklauksen seurauksena – päävideotuomari asetti tilanteen kurinpitokäsittelyyn

Tilaa Tommi Seppälän änärikirje

Yle Urheilun Vancouverissa asuva NHL-kirjeenvaihtaja Tommi Seppälä raportoi viikoittain maailman kovimman kiekkoliigan sisäpiiristä.

Suosittelemme

Tuoreimmat