Hamiltonia harmittaa, kun MM-taisto Vettelin kanssa ei ole tiukka – "Heillä on ollut vaikeaa"

Lewis Hamilton kisailisi mielellään tiukemminkin maailmanmestaruudesta, joka voi ratketa jo Yhdysvaltojen GP:ssä.

Formula 1
Lewis Hamilton Sebastian Vettel
Lewis Hamilton ja Sebastian Vettel.Getty Images

Formula ykkösten maailmanmestaruustaisto on sinettiä vaille ratkennut, kun MM-sarjaa on jäljellä neljä osakilpailua. Mercedeksen Lewis Hamilton voi varmistaa toisen perättäisen ja yhteensä jo viidennen MM-tittelinsä Yhdysvaltojen GP:ssä, jos hän tienaa kahdeksan pistettä enemmän kuin Ferrarin Sebastian Vettel.

Hamiltonin ja Vettelin välinen taisto oli kesällä vielä tiukka, ja Ferrarin parantuneen vauhdin myötä se vaikutti hetken pysyvänkin sellaisena. Vettel voitti vielä Belgiassa, mutta sen jälkeen Hamilton on vienyt neljä kisaa putkeen.

Japanin GP:ssä Vettelin kisa meni pieleen jo aika-ajoissa ajovirheen ja rengassekoilun takia. Singaporessa Ferrarin strategia puolestaan epäonnistui.

– Vielä on tietenkin mahdollisuus, mutta parissa viime kisassa olemme tehneet voittamisen heille vähän liian helpoksi. Kunnia myös heille, he ovat onnistuneet hyvin, Vettel sanoi Autosportille (siirryt toiseen palveluun).

– Viime kisoissa emme ole olleet vahvimmillamme, mutta heidän ei myöskään tarvinnut ajaa itseään rajoille, joten on vaikea hahmottaa kokonaistilannetta.

Hamilton on viime kisoissa ollut vakuuttava, joskin Sotshissa Valtteri Bottas luovutti tallimääräyksellä voiton brittikuskille. Hallitseva maailmanmestari olisi mielellään kisaillut viime aikoina tiukemminkin Vettelin kanssa.

– Rakastan noita kisailuja ja taisteluja, olisipa niitä enemmän. Se on henkisesti äärimmäinen haaste, kun taistelee paineen alla rinta rinnan pahimman kilpailijan kanssa, Hamilton kertoi Autosportille.

– He ovat menettäneet suorituskykyään ja heillä on ollut viime kisoissa vaikeaa. En kuitenkaan voi ottaa mitään pois myöskään meidän tiimimme huippusuorituksesta.

Yhdysvaltojen GP ajetaan vajaan kahden viikon kuluttua Austinissa.

Lue myös:

F1-mestaruus katkolla Hamiltonille jo Yhdysvalloissa – "Täysillä viimeiselle ruutulipulle asti"

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat