Suora

  • Uinnin MM, aamun kilpailut
  • Uinnin MM
  • Uinnin MM

Venäläiset huippupelaajat taas kohun keskellä – epäillään virkamiehen pahoinpitelystä

Pavel Mamajevin ja Aleksandr Kokorinin teot tallentuivat videolle.

jalkapallo
Pavel Mamajev
Pavel Mamajev.Getty Images

Venäjällä kuohuttaa jalkapalloon liittyvä tapaus, jossa kahta entistä maajoukkuepelaajaa tutkitaan valtion virkamiehen pahoinpitelystä moskovalaisessa kahvilassa. Pääsarjassa pelaavat Krasnodarin keskikenttämies Pavel Mamajev ja Pietarin Zenitin hyökkääjä Aleksandr Kokorin saavat nyt tuomioita joka puolelta.

Netissä levinnyt videopätkä näyttää, kuinka Mamajev, Kokorin ja muut heidän seurassaan olleet heittivät tuoleja kohti kauppaministeriön virkamiestä Denis Pakia, joka oli valittanut heidän käytöksestään. Porukan väitetään myös solvanneen korealaissyntyistä Pakia rasistisin loukkauksin.

Pak vei asian poliisille käytyään ensin hoidattamassa vammojaan. Tapauksesta on aloitettu tutkinta.

– Venäjän liiga ilmaisee tyrmistyksensä tapauksesta, ja tuomitsee heidän (pelaajien) öykkärimäisen käytöksen. Tämä tapaus ei pelkästään tahri Zenitin ja Krasnodarin nimeä, vaan myös koko venäläisen jalkapallon, liiga kertoi tiedotteessaan tiistaina.

– Mielestämme asiasta vastuulliset ansaitsevat mitä ankarimman rangaistuksen. Huligaaneille ei ole sijaa jalkapallossa!

Aiemmin tiistaina Krasnodar tiedotti, että Mamajev on toistaiseksi suljettu seuran toiminnasta ja hän joutuu maksamaan "mahdollisimman suuren sakon".

– Etsimme paraikaa keinoja, kuinka lopettaa sopimus pelaajan kanssa, seura ilmoitti.

Zenit puolestaan kuvaili Kokorinin touhua "kuvottavaksi", ja ilmoitti sekin rankaisevansa pelaajaa, jahka poliisitutkinta valmistuu.

– Zenit ja sen fanit ovat erittäin pettyneitä siitä, että yksi maan lahjakkaimmista jalkapalloilijoista käyttäytyi kuvottavalla tavalla, pietarilaisseura tiedotti.

Kreml tietoinen tapauksesta

Maan johtokin reagoi. Venäjän presidentin Vladimir Putinin tiedottaja Dmitri Peskov sanoi, että Kreml on tietoinen tapauksesta, "kuten koko maa". Peskov kuvaili videota "varsin epämiellyttäväksi".

Mamajev ja Kokorin eivät ole ensimmäistä kertaa myrskyn silmässä. Venäjän jalkapalloliitto hyllytti heidät kesällä 2016, kun heidän väitettiin käyttäneen 258 000 euroa juhliin montecarlolaisessa yökerhossa Venäjän penkin alle menneen EM-lopputurnauksen jälkeen.

Mamajevilla on tilillään 15 maaottelua, mutta tuon EM-turnauksen jälkeen häntä ei ole maajoukkueessa nähty. Kokorin on pelannut 48 maaottelua, mutta kuluneen kesän MM-kotiturnaus häneltä jäi väliin loukkaantumisen takia.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat