1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. tennis

Tennisvalmentajaa epäillään suomalaisurheilijoiden seksuaalisesta häirinnästä

Suomessa toiminutta tennisvalmentajaa epäillään valmennettaviensa seksuaalisesta häirinnästä.

Suomalaisia tennispelaajia luotsannutta valmentajaa epäillään valmennettaviensa seksuaalisesta häirinnästä. MTV Sportin mukaan suomalainen alaikäinen tennispelaaja teki kesällä tutkintapyynnön poliisille entisestä valmentajastaan. Pelaajan mukaan valmentaja oli käyttänyt häntä seksuaalisesti hyväkseen, ja uhreja oli vuosien aikana ollut useita, kertoo MTV Sport.

– Emme hyväksy minkäänlaista häirintää missään tapauksessa – otamme asian vakavasti ja meille on tärkeää, että asia selvitetään perusteellisesti, Tennisliiton toimitusjohtaja Teemu Purho totesi tiedotteessa.

Tennisliitto tilasi toukokuussa Suomen urheilun eettiseltä keskukselta (SUEK) selvityksen, jossa kävi ilmi, että tennisvalmentaja on syyllistynyt tekoihin, jotka eivät ole urheilun eettisten periaatteiden mukaisia. Teot saattavat täyttää rikoksen tunnusmerkit.

– Tästä aiheesta on liikkunut huhuja. Kun henkilö palasi Suomeen valmentamaan, totesimme, että asia pitää käydä läpi. Pyysimme SUEK:lta selvityksen aiheesta, Purho kertoi Yle Urheilulle.

Tennisliitto ja SUEK kävivät selvityksen läpi jo elokuussa.

– Olemme yhteistyössä SUEK:n kanssa selvittäneet tapausta ja ryhtyneet toimenpiteisiin. Tennisliiton hallitus päätti elokuun kokouksessaan, että kyseistä valmentajaa ei toistaiseksi palkata eikä nimetä mihinkään Tennisliiton alaisiin tehtäviin, jatkoi Purho.

Purhon mukaan tapaus ei liity liiton alaiseen toimintaa eli maajoukkuetoiminnasta ei ole kysymys.

Tapaus on Tennisliiton kurinpitolautakunnan käsittelyssä, jonka odotetaan tekevän päätöksensä ensi viikolla. Tapauksen yksityiskohdista ei kerrota tässä vaiheessa enempää.

Päivitetty 10.10 kello 15.37: Tapauksesta kertoi ensimmäisenä MTV Sport.

Lue lisää:

SUEK taustoitti Suomen tenniksen häirintätapausta - valmentajan epäasiallisesta käyttäytymisestä ilmoittivat muutkin kuin vain tutkintapyynnön tehnyt pelaaja

Urheiluministeri Terho järkyttyi häirintätapausten määrästä, mutta ei aio tässä vaiheessa käynnistää jatkotoimenpiteitä

Kymmenet hakeneet apua urheilussa tapahtuneeseen häirintään – "On tapauksia, joissa on ohjeistettu olemaan halutessaan yhteydessä poliisiin"

Jääkiekkoliiton toimihenkilö tirkisteli tuoreen selvityksen mukaan toistuvasti nuorten maajoukkuepelaajia – liiton toimitusjohtaja: ”Emme kommentoi yhtään yksittäistapausta”