SUEK taustoitti Suomen tenniksen häirintätapausta - valmentajan epäasiallisesta käyttäytymisestä ilmoittivat muutkin kuin vain tutkintapyynnön tehnyt pelaaja

Suomen urheilun eettisen keskuksen tutkintapäällikkö Jouko Ikonen kertoi Yle Urheilulle, että SUEK kuuli keväällä toistakymmentä henkilöä tennisvalmentajan seksuaalisen häirintätapauksen yhteydessä.

Muu urheilu
Tennis yleiskuva
EPA

Suomalaisessa tenniksessä paljastui keskiviikkona häirintätapaus. MTV Sportin (siirryt toiseen palveluun) tietojen mukaan alaikäinen tennispelaaja teki kesällä entisestä valmentajastaan tutkintapyynnön poliisille. Pelaajan mukaan valmentaja oli käyttänyt häntä seksuaalisesti hyväkseen. Uhreja oli pelaajan mukaan vuosien aikana useita.

Suomen urheilun eettisen keskuksen tutkintapäällikkö Jouko Ikonen vahvisti Yle Urheilulle, että Tennisliitto pyysi keväällä SUEK:lta selvitystä asian tiimoilta.

– Haastattelimme toistakymmentä henkilöä, teimme tiedoista koosteen, jonka toimitimme Tennisliitolle. Nyt olemme tilanteessa, jossa poliisille on tehty tutkintapyyntö, Ikonen kertoi Yle Urheilulle.

Ikosen mukaan SUEK kuuli epäiltyä valmentajaa, hänen valmennettaviaan ja lisäksi valmentajan työnantajaa.

Ikonen vahvisti, että tutkintapyynnön tehnyt pelaaja ei ollut ainoa urheilija, joka raportoi valmentajan epäasiallisesta käyttäytymisestä.

– Henkilöt ovat olleet nuoria. Oli useita henkilöitä, jotka ilmoittivat kuulemisten yhteydessä valmentajan epäasiallisesta käyttäytymisestä, Ikonen täsmensi.

Ikonen ei halunnut tarkentaa sitä, olivatko mahdollisen hyväksikäytön kohteet alaikäisiä.

– Minulla ei ole kaikista tapauksista täysin yksilöityjä tietoja enkä näin pysty kertomaan tyhjentävästi sitä, ovatko henkilöt olleet tapahtumahetkellä alaikäisiä vai jo täysi-ikäisiä, Ikonen sanoi.

Ikosen mukaan muut lajiliitot eivät ole pyytäneet SUEK:lta vastaavia selvityksiä. Hän ei pidä poissuljettuna sitä, että muillakin lajiliitoilla olisi tarpeita selvittää vastaavia tapauksia.

– Urheilu on aiempina aikoina pyrkinyt suojelemaan itseään. Negatiivisista asioista on haluttu vaieta, mutta toivottavasti ajat ovat muuttuneet toiseen suuntaan, Ikonen mietti.

Lue lisää:

Tennisvalmentajaa epäillään suomalaisurheilijoiden seksuaalisesta häirinnästä

Urheiluministeri Terho järkyttyi häirintätapausten määrästä, mutta ei aio tässä vaiheessa käynnistää jatkotoimenpiteitä

Kymmenet hakeneet apua urheilussa tapahtuneeseen häirintään – "On tapauksia, joissa on ohjeistettu olemaan halutessaan yhteydessä poliisiin"

Tilaa Tommi Seppälän änärikirje

Yle Urheilun Vancouverissa asuva NHL-kirjeenvaihtaja Tommi Seppälä raportoi viikoittain maailman kovimman kiekkoliigan sisäpiiristä.

Suosittelemme

Tuoreimmat