Suora

  • Urheiluruutu
  • Uinnin lyhyen radan MM

VaLePalle kirvelevä tappio Mestarien liigan karsinnassa

VaLePa kärsi tappion kotiluolassaan Mestarien liigan ensimmäisen karsintakierroksen ensimmäisessä osaottelussa. Istanbul BBSK voitti ottelun 3–2 (22–25, 25–19, 16–25, 25–21, 17–15).

lentopallo
Olli Kunnari
Olli KunnariAOP

Vammalan Lentopallo ei pystynyt käyttämään tilaisuuttaan hyväksi ja ottamaan tärkeää kotivoittoa Mestarien liigan ensimmäisen karsintakierroksen ensimmäisessä osaottelussa.

VaLePa ei saanut kahdessa ensimmäisessä erässä vastaanottoaan toimimaan kunnolla, mutta pystyi viemään ensimmäisen erän nimiinsä. Turkin liigassa viime kaudella kolmanneksi yltänyt Istanbul BBSK pystyi sen sijaan parantamaan otteitaan toisessa erässä ja tasoitti pelin.

Kolmanteen erään VaLePa sai syöttö-vastaanottonsa kuosiin ja se näkyi heti eränumeroissa, jonka kotijoukkue vei 25–16. Istanbul sai kuitenkin neljännen erän alkuun hyvän vaihteen päälle ja hyppysyöttönsä kulkemaan ja nousi erävoittoon.

Viidennessä ja ratkaisevassa erässä VaLePa karkasi heti 4–1-johtoon, mutta ei pystynyt pitämään johtoasemaansa ja vastustaja käänsi tilanteen itselleen mennessään 11–10-johtoon.

Jo ottelun alkupuolelta lähtien kuumana käyneet istanbulilaiset ottivat erän lopussa kierroksia ottelun tuomaristoa kohtaan. Istanbul BBSK sai kolme yksittäistä ottelupalloa, mutta vaikka turkkilaiset juhlivat otteluvoittoa jo toisen ottelupallon jälkeen, tuomaristo hyväksyi vasta kolmannen.

Toisen osaottelu pelataan viikon päästä Turkissa. Ottelusta lasketaan ensimmäisenä sarjapisteet. Jos ne ovat tasan, ratkaisee jatkoonmenijät erät. Jos nekin ovat tasan, lasketaan eräpisteitä.

Lue myös:

VaLePan tähtisikermä lähtee Mestarien liigan karsintoihin haastajana – "Äkkiähän tämä kauden tärkein peli tulee eteen"

Suosittelemme

Tuoreimmat