Jokerien kotisarja päättyi voittoon Vitjazista – Joensuu iski taas maalin

Helsinkiläiset ottivat tyylipuhtaan 4–1-voiton kotiareenalla.

Jokerit karkasi selvään voittoon fanien juhlapelissä
Jokerit karkasi selvään voittoon fanien juhlapelissä

Jokerien kotiottelusarja päättyi KHL-jääkiekkoliigassa voittoon, kun se löi kaukalossaan Vitjazin 4–1. Isäntien pistesaalistuksen käynnisti 24. minuutilla Jesse Joensuu. Tuoreiden pisteiden turvin Jokerit lukeutuu edelleen länsilohkon kärkitrioon TsSKA:n ja SKA:n kera.

– Hyvä peli, vastustaja oli erittäin laadukas, Joensuu myhäili.

Vitjaz tarjosi kovan haasteen ja osin suomalaisittain, sillä Vitjazin luottopelaajia ovat maalivahti Joni Ortio ja keskushyökkääjä Miro Aaltonen. Etenkin Ortio piti ryhmäänsä venymisillään pistetaistelussa. Kahden erän jälkeen TPS-taustaisella vahdilla oli 22 torjuntaa, kun vastapäädyssä Jokerien latvialaismaalivahti Janis Kalnins ehti kiekon tielle vain yhdeksän kertaa.

– Puhuimme ennen kolmatta erää, että turha murehtia 1–1-lukemia. Että olemme pelanneet hyvin, ja sitä pitää pystyä jatkamaan, Joensuu taustoitti.

Jokerit sai tulosta aherruksestaan 42. minuutilla, kun Brian O'Neill iski Ortion torjuman paluukiekon verkkoon. Myös Jokerien kolmannesta maalista vastasi sama ketju, sillä 3–1-sinetin iski keskushyökkääjä John Norman ohjauksellaan.

– Ketjumme peli on ollut aika hyvää koko kauden. Nyt olemme saaneet tehoja lisää viime peleissä, Joensuu puntaroi.

Muutos ja pikapalaveri

Joensuulla on nyt 15 pelistä saldona seitsemän maalia. Yhtä monta hän teki viime kaudella 49 ottelussa. KHL-maaliennätyksensä, 15 osumaa, Joensuu viimeisteli toissa kaudella.

– Olen pyrkinyt liikkumaan enemmän – viime vuodet olen tyytynyt liikaa siihen, että olen ajanut maalille. Nyt olen yrittänyt enemmän hakea itseäni vapaaksi, Joensuu paljasti.

Taiston tauottua Aaltonen viipyi siirtymätaipalellaan bussille hetken, sillä joukkueensa pistehai lukemilla 6+8=14 jäi juttelemaan maajoukkuevalmentaja Jukka Jalosen kanssa – kenties tulevasta Leijona-komennuksesta.

– Tasainen peli, mutta Jokerit onnistui maalien teossa, Aaltonen ehti kertoa lehdistölle ennen palaveriaan Jalosen kanssa.

Lue myös: