Suora

  • Kouluviestikarnevaali

MotoGP-suuruden kuolemasta reilu vuosi – onnettomuudessa mukana olleelle kuljettajalle tuomio

Ratamoottoripyöräilijä Nicky Hayden kuoli reilu vuosi sitten liikenneonnettomuudessa. Tuomari alensi onnettomuudessa mukana olleen kuljettajan tuomiota.

moottoripyöräily
Kuljettajat pitivät Nicky Haydenin muistoksi 69 sekunnin hiljaisen hetken Moto3-kilpailun yhteydessä Mugellossa kesäkuussa 2017. Hayden ajoi Aspar Racing -tallissa numerolla 69.
Kuljettajat pitivät Nicky Haydenin muistoksi 69 sekunnin hiljaisen hetken Moto3-kilpailun yhteydessä Mugellossa kesäkuussa 2017. Hayden ajoi Aspar Racing -tallissa numerolla 69.EPA/LUCA ZENNARO

Vuonna 2006 MotoGP:n maailmanmestaruuden voittanut Nicky Hayden kuoli vuosi sitten toukokuussa liikenneonnettomuudessa Italiassa. Yhdysvaltalainen törmäsi Riminillä polkupyörällään autoon ja lensi sen tuulilasia päin. 35-vuotias Hayden tuotiin sairaalaan erittäin kriittisessä tilassa ja kuoli viisi päivää myöhemmin.

Autosportin mukaan (siirryt toiseen palveluun) onnettomuudessa autoa ajanut 31-vuotias kuljettaja on saanut vuoden ehdollisen vankeusrangaistuksen. Lisäksi hän menetti ajolupansa ja joutui maksamaan oikeudenkäynnistä koituneet kustannukset. Kuljettajan nimeä ei ole kerrottu julkisuuteen.

Kuljettaja todettiin syylliseksi tappoon ja tuomion odotettiin olevan 1–2 vuotta vankeutta, mutta tuomari Vinicio Canatarini päätti alentaa tuomiotaan. Hän aikoo kertoa syyn tähän myöhemmin.

Oikeudessa kuullun todistajan mukaan kuljettaja olisi voinut pysähtyä ja välttää onnettomuuden, jos hän olisi ajanut nopeusrajoitusten mukaan. Onnettomuushetkellä kuljettaja ajoi ylinopeutta 20 km/h, kun alueella oli 50 km/h -nopeusrajoitus.

Puolustuksen mukaan Hayden ei ollut pysähtynyt stop-merkin kohdalla ja lisäksi hän oli kuunnellut musiikkia korvanapeistaan.

Lue myös:

Ratamoottoripyöräilytähti Hayden on kuollut

Ratamoottoripyöräilysuuruus Hayden sairaalassa erittäin kriittisessä tilassa

Tilaa Tommi Seppälän änärikirje

Yle Urheilun Vancouverissa asuva NHL-kirjeenvaihtaja Tommi Seppälä raportoi viikoittain maailman kovimman kiekkoliigan sisäpiiristä.

Suosittelemme

Tuoreimmat