Suora

  • FIFAn jalkapallon naisten MM: CHN - ESP
  • FIFAn jalkapallon naisten MM: RSA - GER
  • Jalkapallon naisten maaottelu: FIN - ISL
  • FIFAn jalkapallon naisten MM: RSA - GER
  • Urheiluruutu
  • Jalkapallon naisten maaottelu Suomi - Islanti 17.6.
  • FIFAn jalkapallon naisten MM: NGA - FRA
  • FIFAn jalkapallon naisten MM: KOR - NOR
  • Urheiluruutu
  • FIFAn jalkapallon naisten MM päivän kooste

Suomen koripallon suurlupaus valitsi Utahin yliopiston: "Kun olin vieraillut siellä, ei ollut kuin yksi paikka mihin halusin mennä"

Mikael Jantusen mukaan Utahin yliopisto on hänelle paras paikka jatkaa koripallouraansa.

urheilu
Mikael Jantunen
Mikael JantunenAOP

Suomen koripallon superlupaus Mikael Jantunen on valinnut seuraavan askeleen urallansa. 18-vuotias Jantunen siirtyy vuoden päästä syksyllä Utahin yliopistoon.

Utahin yliopisto on Suomen koripallopiireissä tuttu, sillä Suomen ensimmäinen NBA-pelaaja Hanno Möttölä pelasi siellä kaudet 1996-2000. Silloin joukkue eteni parhaimmillaan NCAA:n loppuotteluun asti.

Jantusella oli selkeät perusteet valinnalleen, vaikka hyviä vaihtoehtoja oli muitakin.

– Näin, että se on paras paikka jatkaa koripallouraani. Siellä on hyvä valmennus ja voin kehittyä siellä pelaajana. Utahissa minulla on myös mahdollisuus päästä pelaamaan heti ensimmäisenä vuonna.

– Oli paljon hyviä vaihtoehtoja, mutta sen jälkeen kun olin vieraillut Utahissa, ei ollut kuin yksi paikka mihin halusin mennä.

Opiskelupuoli on myös tärkeä Jantuselle, mutta se oli monessa koulussa samalla tasolla. Koripallo ratkaisi valinnan Utahin eduksi.

Jantusen mukaan Möttölän historia Utahissa ei vaikuttanut valintaan, vaikka kaikki siellä manitsivatkin heti Möttölän nimen, kun Suomi tuli esille. Päätös oli Jantusen oma ja perustui siihen, minkä hän näki parhaaksi omalle urakehitykselleen.

Yliopistopolun vaihtoehtona voisi olla myös siirtyminen suoraan Euroopan suuriin liigoihin. Jantusen kohdalla sitä ei tarkemmin ryhdytty selvittämään.

– Ensin tutkittiin yliopistokortti, ja kun se onnistui, ei tarvinut enää katsella Eurooppaan.

– Se on helpompi näin päin. Euroopasta ei voi enää lähteä yliopistoon, mutta jos tulee mahdollisuus, yliopistosta voi lähteä Eurooppaan vuoden tai kahden tai kolmen jälkeen.

Jantunen lähtee siitä, että voi käydä neljä vuotta kestävän yliopiston loppuun. Jos kuitenkin hyviä mahdollisuuksia tulee eteen sinä aikana, ne katsotaan. Paikat Euroopan huippuliigoihin ovat kuitenkin tiukassa tällä hetkellä.

Tämä kausi Jantuselta menee kuitenkin vielä Suomen Divari A:ssa HBA-Märskyssä.

– Se on hyvä paikka nuorelle pelaajalle. Tulee vastuuta ja pääsee pelaamaan kovia pelaajia vastaan. Nyt viimeisellä kaudella olen myös johtavassa roolissa ja autan nuorempia pelaajia. Täällä tulee myös laadukasta treeniä päivittäin.

Toinen Susijengissä läpimurtonsa tehnyt nuori pelaaja, myös 18-vuotias Ville Tahvanainen siirtyy vuoden päästä Bradleyn yliopistoon.

Lue myös:

Kommentti: Tekikö Jantunen oikean valinnan?

Tilaa Tommi Seppälän änärikirje

Yle Urheilun Vancouverissa asuva NHL-kirjeenvaihtaja Tommi Seppälä raportoi viikoittain maailman kovimman kiekkoliigan sisäpiiristä.

Suosittelemme

Tuoreimmat