Suora

  • FIFAn jalkapallon naisten MM: JPN - ENG
  • FIFAn jalkapallon naisten MM: SCO - ARG
  • Urheiluruutu
  • FIFAn jalkapallon naisten MM päivän kooste

Mitali Suomeen nuorten olympialaisista – Viivi Kemppi ampui pronssia

Viivi Kemppi otti ilmakivääriammunnan 10 metrin parikilpailussa pronssia argentiinalaisen parinsa Facundo Firmapazin kanssa.

ammunta
Facundo Firmapaz ja Viivi Kemppi juhlivat pronssimitaleita.
Suomen Olympiakomitea.

Ilmakivääriampuja Viivi Kemppi on voittanut Suomen ensimmäisen mitalin Nuorten kesäolympialaisissa Buenos Airesissa. Kemppi nappasi pronssimitalin argentiinalaisen parinsa Facundo Firmapazin kanssa ilmakivääriammunnan 10 metrin parikilpailussa.

– Aivan uskomattoman hieno fiilis, ei voi sanoin kuvata. Oh my God! Kemppi riemuitsi.

Suomalais-argentiinalainen pari oli keskiviikkona käydyn karsintakilpailun neljäs pistein 825,9. Ensimmäisellä pudotuskierroksella Kemppi / Firmapaz voitti tiukassa kamppailussa parin Wang (CHN) / Emilov (BUL) lukemin 10-9 ja eteni kahdeksan parhaan joukkoon. Tänään torstaina jatkuneilla pudotuskierroksilla kaatui pari Benedetti (ITA) / Mahardika (INA) lukemin 10-5.

Välierässä Kemppiä ja Firmapazia vastaan asettui mongolialas-unkarilainen pari Erdenechuluun / Pekler, joka eteni finaaliin pistein 10-5. Pronssiottelussa Kemppi ja Firmapaz kukistivat Martinez Lopezin (MEX) ja Wadleggerin (AUT) luvuin 10-7.

–Jännitti aivan sairaasti, mutta pystyin pitämään homman kasassa. Ja mulla oli upea pari! Terveisiä kotiin pikkusiskolle, laittakaa sauna lämpiämään! Kemppi iloitsi.

16-vuotias Kemppi opiskelee Kouvolan yhteislyseon lukiossa ja Kouvolan urheiluakatemiassa. Häntä valmentaa Jukka Jokinen. Buenos Airesissa Kempin tukena oli myös ampumavalmentaja Marjo Yli-Kiikka.

Kemppi on kautta aikain neljäs suomalainen, joka on yltänyt mitaleille Nuorten kesäolympialaisissa. Myös kaikki aiemmat mitalit ovat pronssia, ja ne ovat tuoneet painija Petra Olli (2010), pika-aituri Jussi Kanervo (2010) ja jousiampuja Mirjam Tuokkola (2014).

Viivi Kempille yllätyspronssia nuorten kesäolympialaisissa – "Kädet oikein tärisivät välillä"

Lähteet: Olympiakomitean tiedote

Tilaa Tommi Seppälän änärikirje

Yle Urheilun Vancouverissa asuva NHL-kirjeenvaihtaja Tommi Seppälä raportoi viikoittain maailman kovimman kiekkoliigan sisäpiiristä.

Suosittelemme

Tuoreimmat