Suora

  • Painin MM, naisten paini

Pärmäkoski mieltyi ensi talven MM-latuihin – "Kovakuntoisin voittaa Seefeldissä"

Krista Pärmäkoski pääsee kultajahtiin Seefeldin MM-kisoissa helmi-maaliskuussa.

hiihto
Krista Pärmäkoski
Krista Pärmäkoski hiihti Suomen ankkuriosuuden.AOP

Olympialaisten ja MM-kisojen keskikoroke on toistaiseksi kiertänyt Suomen naisten maastohiihtomaajoukkueen ykköstykkiä Krista Pärmäkoskea. Joulukuussa 28 vuotta täyttävän Pärmäkosken palkintokokoelma on karttunut kymmenellä arvokisamitalilla, joista neljä on hopeisia. Kultajahtiin Pärmäkoski pääsee seuraavan kerran ensi helmi-maaliskuussa Itävallan Seefeldissä käytävissä MM-kisoissa.

Ikaalisista lähtöisin oleva ja sittemmin lahtelaistunut Pärmäkoski tiedostaa, että ykköspallille on arvokisoissa tunkua.

– Ei se maatani kaada, jos en pääse korkeimmalle korokkeelle arvokisoissa. Vaikka hiihtäisin todella huonosti ja jäisin ilman mitalia, voin silti sanoa olevani hyvä ihminen, Pärmäkoski paalutti maajoukkueen mediapäivänä Helsingissä torstaina.

Yksi kansainvälinen huippu on lähtöviivalta poissa, kun lajin monivuotinen norjalaishallitsija Marit Björgen päätti uransa viime kauteen. Toisaalta hänen maannaisensa Therese Johaug pääsee irti dopingpannastaan.

– Norjan joukkueessa Maritin lopettaminen vaikuttaa jonkin verran, sillä hän oli äitihahmo. Kilpailun kannalta Therese on todella kova, jopa kovempi tietyissä ladun profiileissa kuin Marit, Pärmäkoski arvioi.

Sauvoitta hiihtoa

Suomen maajoukkue leireili MM-maisemissa Tirolissa syyskuussa, ja Pärmäkoski tykästyi latuprofiileihin.

– Uskon, että kovakuntoisin voittaa myös Seefeldissä, vaikka monet sanovat MM-kisojen rataprofiileita helpoiksi. Seefeldissä pitää hiihtää fiksusti ja pelata taktisesti kortit oikein, sillä lopussa hiihdetään paljon sauvoitta. Väli- ja loppukireissä pitää olla kova, enkä halua, että nopeus kärsii. Sen takia en ole viettänyt nyt niin paljon aikaa korkean paikan leireillä, hiihtäjä-ässä taustoitti.

Pärmäkoski ei vielä halua nimetä lopullisia matkavalintojaan MM-kisoissa.

– Perinteisen 10 kilometriä on mieluisin matka, ja siinä haluan pärjätä. Riippuu kunnosta, pystynkö hiihtämään kisoissa kaikki matkat vai pitääkö jättää jokin pois. Vapaan sprintti ei ole niin hyvä matka minulle, joten se on ensimmäisenä tippumassa ohjelmastani pois.

Lue myös:

Krista Pärmäkoski on tyytyväinen kauteensa: ”Selkeä tasonnosto tälle vuodelle”

Pärmäkoski ponnisti pohjalta huimaan kirivoittoon! Björgen kukistui maaliviivalla

Pärmäkosken "Marit-mörkö" on nyt selätetty – "Kerrankin kaikki onnistui"

Maatilan tyttärestä mitalistiksi – Krista Pärmäkoski tiesi jo lapsena, mitä tahtoo

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat