Suora

  • Urheiluruutu
  • Jalkapallon Saksan cupin välieräottelu Werder Bremen - Bayern München
  • Jalkapallon Saksan cup, välieräottelu
  • Jalkapallon Italian cupin välieräottelu Milan - Lazio, kuvailutulkkaus
  • Jalkapallon Italian cupin välierän Milan - Lazio 2. osaottelu
  • Urheiluruutu

Viivi Kempille yllätyspronssia nuorten kesäolympialaisissa – "Kädet oikein tärisivät välillä"

Ampumaurheilija Viivi Kemppi iloitsi nuorten kesäolympialaisten pronssimitalista, joka oli nuorelle suomalaiselle iso yllätys.

urheilu
Viivi Kemppi pronssikorokkeella yhdessä argentiinalaisen parinsa Facundo Firmapazin kanssa
Viivi Kemppi pronssikorokkeella yhdessä argentiinalaisen parinsa Facundo Firmapazin kanssaYle

Ilmakivääriampuja Viivi Kemppi sekä hänen parinaan kisoissa tähdännyt argentiinalainen Facundo Firmapaz nousivat mitalikorokkeelle Buenos Airesissa.

– On komea ja painava mitali. Kisoihin lähtiessä en kyllä kuvitellut, että saan mitalin, 16-vuotias Kemppi tunnusti.

Henkilökohtaisen, peruskilpailun perusteella tyttöjen ja poikien tulokset laitettiin ensin paremmuusjärjestykseen ja sitten vastakkain siten, että parijoukkueet muodostettiin järjestelmällä poikien paras ja tyttöjen huonoin, tyttöjen paras ja poikien huonoin ja niin edelleen.

Ammuttaessa toista paria vastaan jokainen kilpailija ampui yhden laukauksen, jonka jälkeen se pari, kumpi sai yhteensä enemmän pisteitä, sai tilastoihin yhden pisteen. Näin jatkettiin aina siihen saakka, kunnes toinen joukkueista saavutti kymmenen voittopistettä.

– Minulla oli herätys klo 5.30, mutta heräilin jännityksen takia jo ennen sitä. Kädet oikein tärisivät välillä, ja ennen pronssimatsia oli todella jännittävää. Yritin vain hengitellä normaalisti ennen jokaista laukausta ja tehdä sen jälkeen oman, hyvän suorituksen.

Kemppi pystyi kilpailutilanteessa hyvään suoritukseen, kuten myös hänen parinsa.

Viivi Kemppi
Ilmakivääriampuja Viivi KemppiYle

– Olen tyytyväinen omaan tekniseen suoritukseeni. Pari huonompaa osumaa tuli, mutta sain siihen väliin hyviä osumia. Kisaan valmistautumisessa myös onnistuin, kun nyt oli aikaisia herätyksiä ja toisaalta pitkiä ammuntapäiviä. Verensokeritason pystyin pitämään riittävän korkealla koko ajan.

Kouvolalaista Kemppiä valmentaa Jukka Jokinen. Buenos Airesissa Kempin tukena oli ampumavalmentaja Marjo Yli-Kiikka.

– Marjosta on ollut täällä tosi iso apu, kun radalla on ollut välillä kaikenlaista, niin hän on käynyt selvittämässä asioita puolestani. Näin pystyin keskittymään hyvin itse ampumiseen, kehui Kemppi.

Mitali Suomeen nuorten olympialaisista – Viivi Kemppi ampui pronssia

Tilaa Tommi Seppälän änärikirje

Yle Urheilun Vancouverissa asuva NHL-kirjeenvaihtaja Tommi Seppälä raportoi viikoittain maailman kovimman kiekkoliigan sisäpiiristä.

Suosittelemme

Tuoreimmat