Suora

  • Uinnin lyhyen radan MM
  • Uinnin MM
  • Jonatan Johansson jalostaa jalkapalloaivojaan uudessa roolissa Skotlannissa
  • Jääkiekkomaaottelu Suomi - Ruotsi
  • Uinnin lyhyen radan MM
  • Uinnin MM
  • Hochfilzen, naisten pikamatka

Markku Kanerva eri linjoilla Jürgen Kloppin kanssa

Euroopan jalkapalloliiton Uefan uusi maajoukkueturnaus Kansojen liiga on herättänyt mielipiteitä laidasta laitaan.

urheilu
Markku Kanerva.
AOP

Yhden kriittisimmistä kommenteista esitti Liverpoolin päävalmentaja Jürgen Klopp, jonka mukaan Kansojen liiga on "maailman järjettömin jalkapallokilpailu". Suomen miesten maajoukkueen päävalmentaja Markku Kanerva ja keskikenttäpelaaja Tim Sparv eivät jaa Kloppin näkemystä. Kumpikin kehuu Kansojen liigaa.

- Tämä on uusi kilpailu, josta pidän. Toinen reitti EM-kisoihin, ja pääsemme mittaamaan osaamistamme tasoisiamme joukkueita vastaan, Kanerva tiivisti. Klopp perusteli näkemystään kilpailukalenterin ruuhkautumisella entisestään.

- Pelaajan näkökulmasta tämä on erittäin myönteinen juttu, enkä jaa Kloppin näkemystä, Sparv sanoi torstaina Tallinnassa.

Kansojen liigassa maat on jaettu rankingsijoitusten perusteella divisiooniin ja niiden sisällä edelleen lohkoihin. Kunkin divisioonan pudotuspelien voittaja lunastaa itselleen EM-paikan.

Jatkuuko Pukin maalivire?

Suomi on aloittanut Kansojen liigan kahdella 1-0-voitolla ja kohtaa perjantai-iltana Tallinnassa Viron. Kotijoukkue Viron saldona on kaksi tappiota.

- Kollektiivisuus puolustuspelissämme ja työmoraalimme ovat olleet loistavia. Viron pelitapa on aika selkeä, ja on mielenkiintoista nähdä, tuleeko siihen tappioiden myötä muutoksia, Kanerva sanoi.

Teemu Pukki on viimeistellyt Kansojen liigassa Suomen molemmat maalit, yhden Unkarin ja yhden Viron verkkoon.

- Pallonhallinnalla täytyy saada jalostettua entistä parempia maalipaikkoja, Kanerva mainitsi. Suomella on loukkaantumisiin liittyviä kysymysmerkkejä.

- Kun kokoonnuimme, yhdellä sun toisella oli pientä vammaa. Pyry Soiri ja Paulus Arajuuri ovat olleet ehkä vakavimmat huolenaiheet, mutta molemmat harjoittelivat jo eilen (keskiviikkona). Olen positiivisella mielin sen suhteen, että kaikki ovat pelikuntoisia, Kanerva kommentoi.

Suosittelemme

Tuoreimmat