Suora

 • Taitoluistelun MM: loppunäytös
 • Rallin MM, mahtava rallikausi 2018
 • Urheilustudio
 • Mäkihypyn MC: Tshaikovski, naisten kilpailu
 • Mäkihypyn MC: Planica, lentomäki
 • Planica, miesten lentomäen kilpaillu
 • Urheilustudio
 • MC-finaali, Tshaikovski, naisten kilpailu
 • Tukholman Dota 2 -major: Finaalit
 • Urheilustudio
 • Oslo, naisten yhteislähtö
 • Quebec, naisten 15 km, takaa-ajo
 • Urheilustudio

Huuhkajilla myönteinen ongelma hyvävireisten pelaajien kanssa – Virolla saattaa olla takataskussa yllätys suomalaisille

Yle Urheilun jalkapalloasiantuntija Olli Huttunen puntaroi klo 21.45 alkavaa Viro-Suomi -ottelua, jota voi kuunnella suorana Yle Puheen taajuudelta.

urheilu
VPS:n päävalmentaja Olli Huttunen
Tomi Hänninen

Huuhkajat on voittanut kaksi peliä putkeen, mikä ei ole Suomen maajoukkueelle kovin tavallista. Silti keskittymisen on pysyttävä olennaisessa, arvioi Olli Huttunen.

– Voi tulla hyvänolon tunne, jolloin joukkue ei tee kentällä niitä asiota, joita pitää tavallisesti tehdä ja laita itseään täysillä likoon. En silti näe, että Suomen maajoukkueella on tätä vaaraa, toivottavasti.

Vaikkei Suomella ole perinteitä voittokulttuurista, niin joukkueen koostumus povaa Huttusen mukaan sitä, ettei Huuhkajat välttämättä sorru lainkaan sudenkuoppaan, hyvänolon tunteeseen.

– Kun mukana on niinkin kokeneita pelaajia, kuten Tim Sparv ja Paulus Arajuuri, niin uskon, että he pitävät muiden pelaajien jalat tukevasti maan pinnalla. Ja toisaalta nuoret pelaajamme, kuten Pyry Soiri, Jasse Tuominen ja kumppanit ovat taas niin nälkäisiä, etteivät he edes mieti kentällä, mitkä ovat olleet edelliset tulokset. Nämä pelaajat haluavat kaivaa joka pelistä hyvän tuloksen, muistuttaa Ylen jalkapalloasiantuntija.

Pyry Soiri
Pyry SoiriAOP

Suomi kaatoi Viron maalein 1–0 Turussa, ja vasta nyt on edessä Kansojen liigan ensimmäinen vieraspeli.

– En usko, että Suomi muuttaa mitään aiemmasta. Tuskin joukkue vetäytyy ja pelaa matalaa blokkia antaen Virolle ohjia käsiinsä. Uskon, että Suomi on myös vieraissa aktivinen. Ja se kannattaa, koska mielestäni Viro ei ole juuri nyt niin hyvä, mitä se oli vielä jokin aika sitten. Siimaa ei kannata antaa vastustajalle, puntaroi Huttunen.

Korkeaa prässiä ja pallokontrollia

Suomelle kehityskohde kahteen aiempaan voitolliseen peliin voisi olla Huttusen mukaan se, että Huuhkajat pystyisi pidempiin hyökkäyksiin ja samaan aikaan hyviin kombinaatioihin.

– Meidän pitää häiritä Viron pelinrakentelua ja silloin tarvitsemme myös korkeata prässiä. Pallokontrolli on tärkeässä osassa, sitä ei saa antaa liikaa vastustajalle.

Päävalmentaja Markku Kanervalla ei pitäisi olla Suomen viimeistelyharjoituksien perusteella suuria huolia ennen Viro-ottelua. Positiivinen ongelma on sen sijaan se, etteivät kaikki hyvävireiset suomalaiset mahdu samaan aikaan kentälle.

– Vaikka meillä on muutamia pelaajia lopettanut äskettäin maajoukkueessa, niin joukkueelta löytyy hyviä vaihtoehtoja eri rooleihin ja pelipaikoille. Esimerkiksi Petteri Forsell, joka valittiin nyt mukaan. Hän tuo mukanaan heti erilaisia vaihtoehtoja hyökkäyspäähän – niin erikoistilanteisiin kuin niihin päättäviin ratkaisuihin, innostuu Huttunen.

Petteri Forsell
Petteri ForsellAOP

Huttunen ei usko Huuhkajien isoihin kokoonpanomuutoksiin, ellei loukkaantumisia ole taustalla. Viro saattaa sen sijaan muuttaa viiden alakerran neljään.

– Olettaisin, että keskikentän keskellä aloittaisi kaksikko Sparv – Rasmus Schüller ja muutoin mennään samoilla, mitä edellisissä peleissä.

– Luulen, että Kanerva on valmistanut joukkueen siihen, että Viro tulee vähän erilaisella ryhmityksellä Suomea vastaan kuin kahdessa edellisessä pelissä. Uskon, että Viro saattaa laittaa keskikentälle jopa kolme pelaajaa, joista kahdella on puolustusvelvollisuus. Tähän Suomen on tarvittaessa vastattava ja valmistauduttava, pohtii Huttunen.

C-liigan taulukot täältä

Suomen jatko-ohjelma Kansojen liigassa

Lue myös:

Huuhkajien jalat pysyvät maassa – Sparv johdattaa Suomen Viron kimppuun Kansojen liigassa

Markku Kanerva eri linjoilla Jürgen Kloppin kanssa

Suosittelemme

Tuoreimmat