Suora

 • Katowice Major CS:GO, The new legends' stage
 • Hiihdon MM, mäkihypyn suurmäki HS 130
 • Elävä arkisto esittää
 • Pikaluistelun sprintti-MM
 • Lentopallon SM: Naisten Mestaruusliiga LP Viesti - Hämeenlinnan Lentopallokerho
 • Tazawako, kumparelasku
 • Urheiluruutu
 • Hiihdon MM, päivän parhaat, Seefeld 23.2.
 • Hiihdon MM, mitalijuhla, Seefeld 23.2.
 • Suur-Hamareita ja E-peleitä
 • Pikaluistelun sprintti MM, naisten ja miesten 500m ja 1000m
 • Urheiluruutu
 • Urheiluruutu
 • Suur-Hamareita ja E-peleitä

Tapparassa ei panikoida takkuisesta alkukaudesta huolimatta: "Olemme selvästi voittamisen tiellä"

Jukka Rautakorpi myöntää Tapparan alun olleen tahmea, mutta kertoo asioiden olevan muuttumassa.

Jääkiekon miesten SM-liiga
Jukka Rautakorpi, Tappara.
Jukka Rautakorpi.Tomi Hänninen

TAMPERE. Tapparan perjantaisessa aamuharjoituksessa tunnelma vaikuttaa päällisin puolin leppoisalta, vaikka harjoitusta leimaakin terävä tekemisen meininki.

Tinkimättömänä käskijänä tunnetulta päävalmentajalta Jukka Rautakorvelta irtoaa hymyäkin ja kokenut käskijä pitää joukkueen henkeä muutenkin yllä rupattelemalla väliin pelaajien kanssa sekä kannustamalla pelaajia kulloisenkin harjoitteen aikana.

Tapparan sisäisen hengen on syytäkin pysyä tällä hetkellä myönteisenä, sillä SM-liigan todellinen kestomenestyjä tuskailee kaikkien yllätykseksi pelinsä kanssa. Joukkueen sarjasijoitus kymmenen pelin jälkeen on hämmästyttävä: viimeistä edellinen.

– Kauden ensimmäiset viisi peliä olimme kyllä telineissä. Syitä ja seppiä olemme etsineet, mutta nyt olemme hakeneet peliin hektisyyttä sekä auttavia asioita. Nyt olemme viidessä viimeisimmässä pelissä olleet hyvin liikkeellä. Suunta on oikea ja into joukkueessa näkyy, Rautakorpi toteaa Yle Urheilulle.

– Olemme voittamisen tiellä, koska pelillisiä asioita on saatu muutettua. Nyt haemme erityisesti puolustuspelinopeutta eli haemme sitä, että kaukalossa ei mietitä vaan mennään vaan.

Turha katsella peräpeiliin

Tapparan liigajoukkue koki hopeakauden jälkeen kovia muutoksia. Kirvesrinnoista poistui kentällisen verran todellista huipputaitoa sekä uransa parhaassa vaiheessa oleva maalivahti Dominik Hrachovina.

Päävalmentajan mukaan muihin sarjoihin poistuneen huipputaidon perään on turha haikailla, vaikka tänä syksynä se on Tapparaa kieltämättä kirpaissutkin.

– On menneisyys, nykyhetki ja tulevaisuus. Peräpeilistä ei löydy koskaan mitään, vaan voittajien on löydettävä nykyhetkestä vastaukset kaikkeen. Me rakennamme nyt tätä joukkuetta ja vain näiden pelaajien kanssa me voimme menestyä jatkossa, Rautakorpi muistuttaa.

– Keskustelua lähteneiden pelaajien ympärillä on käyty, mutta jokainen kausi on oma elinkaarensa jokaiselle liigajoukkueelle. Me tuemme nyt vain näitä pelaajia.

Jukka Rautakorpea, 54, voi hyvällä syyllä pitää nykypäivän mittapuulla "vanhan liiton" valmentajana. Ehdottomuudestaan tunnettu Rautakorpi on todennut jo jonkin aikaa, että Tapparassa pelaajakeskeisyys halutaan pitää merkittävässä roolissa. Tätä tavoitetta mitataan joukkueessa erityisesti nyt, kun peli ei tuota toivottua tulosta.

– Me haluamme tukea pelaajiamme auttavalla otteella. Tämänhetkinen tilanne on joukkueelle kuitenkin iso mahdollisuus. Tämä on hieno haaste ja näiden kanssa on hieno elää, Rautakorpi toteaa.

– Valmentajan rooli on nimenomaan auttajan rooli joka hetki. Hän on auttaja paitsi pelaajille, myös valmennustiimin muille jäsenille.

Tappara kohtaa perjantai-iltana kotikaukalossaan KooKoon.

Lue myös:

Kärpille 7:s perättäinen kolmen pisteen potti - TPS upotti HIFK:n

Tappara lopahti – JYP kiri rinnalle ja ohi voittolaukauksilla

Suosittelemme

Tuoreimmat