1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. urheilu

Pikkuhuuhkajien lento ei riittänyt loppuun asti -"Olisimme ansainneet enemmän"

Suomen alle 21-vuotiaiden miesten jalkapallomaajoukkueen EM-karsintaurakan viimeistä edellinen ottelu päättyi tappiollisesti, kun Georgia löi perjantaina Suomen maalein 2-1 Seinäjoella.

Kuva: Harri Bragge / AOP

Pikkuhuuhkajilla ei ollut ottelussa enää kunnon panosta, sillä EM-paikka karkasi käsistä syyskuun maaotteluissa.

Tanska ja Puola ovat jo varmistaneet paikkansa lohkon ykkösenä ja kakkosena. Suomi on tappion myötä lohkonsa neljäntenä, mutta voitto ensi viikon Liettua-ottelusta voi nostaa Pikkuhuuhkajat Georgian ohi kolmanneksi.

– Vaikka panosta ei ole, niin kyllä me silti sen kolmannen sijan haluamme, painotti Suomen päävalmentaja Juha Malinen.

Suomi sai Georgiaa vastaan hyvän alun, kun Pikkuhuuhkajat pääsi tauolle 1-0-johdossa Lassi Lappalaisen osuman turvin. Isännillä oli todellinen ratkaisun paikka tunnin kohdalla, kun Saku Ylätupa pääsi yrittämään 2-0-maalia rangaistuspotkusta, mutta Ajax-lupauksen laukaus osui maalirautoihin.

Tämän jälkeen Georgia käänsi suunnan: Beka Mikeltadze iski tasoituksen 75. minuutilla ja Irakli Bugridze voittomaalin 87. minuutilla.

– Harmittaa todella paljon. Olisimme ansainneet enemmän kuin tämän, manasi Suomen kapteeni Richard Jensen, jolle ottelu oli juniorimaajoukkueuran viimeinen.

Malisen odotukset korkealla

Positiivista oli se, että Suomen avauskokoonpanossa oli kuusi pelaajaa, jotka ovat edustuskelpoisia vielä seuraavissakin karsinnoissa. Kaiken lisäksi Suomelta puuttui kaksi avainpelaajaa, Marcus Forss ja Benjamin Källman, jotka saavat pelata vielä seuraavissa karsinnoissa.

Pikkuhuuhkajat saakin lähteä tuleviin koitoksiinsa suurin odotuksin, sillä vuosina 1998 ja 1999 syntyneiden muodostama ikäluokka on Suomen mittapuulla erittäin vahva. Muun muassa vuonna 1999 syntyneet esittivät taitojaan viime kesän EM-kotikisoissa pysyen Euroopan kärkimaiden perässä.

– Odotukset ovat korkealla. Näissä ikäluokissa on monia huippuyksilöitä, joiden varaan pystyy rakentamaan laadukkaan joukkueen, sanoi Malinen, joka käskyttää Pikkuhuuhkajia vielä seuraavat kaksi vuotta.