Suora

  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu
  • Elävä arkisto esittää

Lukas Hradecky ennusti täydellisesti Pukin uroteon, sankari itse toivoi enemmän: "Hyökkääjän tehtävä on maalinteko"

"Veikkaan, että Teemu tekee taas ottelun ainoan maalin", ennusti Lukas Hradecky Viro-ottelun aattona. Pukki teki ja Suomi voitti Tallinnassa 1–0. Pukin mukaan maaleja olisi voinut syntyä enemmänkin.

Suomen miesten jalkapallomaajoukkue
teemu pukki
Markku Ulander / Lehtikuva

Teemu Pukki on erittäin kovassa syysvireessä. Englannin Mestaruussarjassa Pukki on viimeistellyt Norwichille 12 ottelussa viisi maalia ja alustanut lukuisia. Suomen maajoukkueessa Pukki on ollut vielä suurempi sankari. Kotkalaishyökkääjä on laukonut Huuhkajat voittoon jokaisessa Kansojen liigan ottelussa.

Perjantai-iltana Tallinnassa Pukki täräytti Suomelle kolmannen peräkkäisen 1–0-voiton, kun hän laukoi lisäajalla pallon Viron verkkoon.

"Luke" (Lukas Hradecky) lupaili ennen peliä, että teen ratkaisumaalin. Toivoin, että olisimme tehneet enemmän maaleja. Meillä oli hyviä paikkoja. Viro puolusti kuitenkin hyvin tänään, Pukki kertoi ottelun jälkeen.

– Hyökkääjän tehtävänä on tehdä maaleja. Nyt olen onnistunut ja on hienoa, että pystyn auttamaan joukkuetta.

Ottelua alusta lähtien hallinnut Suomi painosti viimeisen puolen tunnin aikana Viron erittäin ahtaalle. Vaihdosta kentälle tulleet Petteri Forsell ja Glen Kamara toivat viime hetkille lisää virtaa ja lopulta Viron linjat saatiin rikki. Pukin osumaan tarkan läpisyötön tarjoili Robin Lod.

– Me tiesimme, että saamme paikan, josta maali täytyy tehdä. Olin itse aika rikki ottelun lopussa ja yritin säästellä viimeistä yritystäni varten. Sain Robinilta hyvän syötön ja pääsin laidasta läpi. Sinne se upposi, Pukki kertasi maaliaan.

– Sen jälkeen päädystä kuului älytön mökä. Yritin keksiä tuuletusta, mutta ei siitä tullut mitään.

Virolta puuttui kotiottelusta avainpelaajia, kuten Ragnar Klavan ja Mattias Käitiä. Kotijoukkueen passiivinen pelitapa yllätti poissaoloista huolimatta Suomen ja Pukin.

– Viro antoi meille pallon totaalisesti. Viimeksi heitä vastaan oli vaikeaa. Hyvä, että saimme voiton. Oli hienoa antaa voitto myös tänne saapuneille kannattajillemme.

Suomi on kolmen ottelun jälkeen Kansojen liigan C-liigan lohkossaan kärkipaikalla täysin pistein. Lohkossa toisena kolmen pisteen päässä on Kreikka, joka matkustaa ensi maanantaiksi Tampereelle Huuhkajien vieraaksi. Kansojen liigan alkulohkoja on jäljellä vielä kolme kierrosta.

Lue lisää:

Ei kahta ilman kolmatta: Teemu Pukki jälleen Suomen sankari!

Hradecky uskoo, että Pukki nousee jälleen ratkaisijaksi – "Teemu tekee taas ottelun ainoan maalin"

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat