Suora

  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Totaalinen taktiikan vaihdos yllätti Paulus Arajuuren – "Nöyryys palkittiin"

Suomi ei sortunut roiskimaan Viro-ottelussa.

Suomen miesten jalkapallomaajoukkue
Paulus Arajuuri
Paulus Arajuuri.AOP

Keskuspuolustaja Paulus Arajuuri yllättyi siitä, miten Viro pelasi kotikentällään Suomea vastaan. Syyskuussa Turussa pelatussa jalkapallon Kansojen liigan ottelussa Viro prässäsi korkealta, mutta Tallinnan myöhäisillassa tilanne oli toinen.

– He olivat vaihtaneet taktiikkaansa totaalisesti ja pelasivat välillä 11 miehen blokilla. Heidän selustassaan oli tosi vähän tilaa. Puskimme nöyrästi ja jäimme varmaan 25 kertaa siihen puolustusmuuriin, mutta lopulta se murtui, Arajuuri kertasi perjantain ottelua.

Huuhkajat haki 1–0-vierasvoiton Teemu Pukin lisäajan osumalla. Markku Kanervan valmentama joukkue on voittanut samoin lukemin kaikki kolme Kansojen liigan kamppailuaan.

– Teimme juuri sen, mitä piti. Emme alkaneet roiskia vaan pelasimme vahvuuksillamme. Kärsivällisyys palkittiin. Olin yllättynyt, että Viro pelasi kotikentällään noin, Arajuuri kuvaili Tallinnan hikistä iltapuhdetta.

Suomen urakka jatkuu tiiviinä, sillä joukkue kohtaa maanantaina Tampereella Kreikan. Ennakkoon Kreikka on Viroa selvästi tasokkaampi ryhmä.

– Tässä on aika vähän aikaa välissä ja vielä matka päälle, niin palautuminen on haaste. Voitosta saa kuitenkin niin paljon positiivista energiaa, että olemme varmasti maanantaina valmiita. Hyvänolontunne auttaa palautumiseen, Arajuuri uskoi.

Lue myös:

Lukas Hradecky ennusti täydellisesti Pukin uroteon, sankari itse toivoi enemmän: "Hyökkääjän tehtävä on maalinteko"

Ei kahta ilman kolmatta: Teemu Pukki jälleen Suomen sankari!

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat