Suora

  • Digital Racing eSM 2020: finaali

Huuhkaja-fanien huutomyrsky Pukin maalin jälkeen mykisti puolustaja Urosen – "Se hetki jää ikuisiksi ajoiksi takaraivooni"

Huuhkajia Tallinnassa kannusti noin 3000 suomalaista jalkapallofania.

Suomen miesten jalkapallomaajoukkue
Jere Uronen poseeraa kameralle lehdistötilaisuudessa.
Jere Uronen.Lehtikuva

Suomen jalkapallomaajoukkueen puolustajan Jere Urosen mukaan siitä alkaa jo tulla mukava tapa, että Suomi voittaa aina 1–0 Teemu Pukin maalilla. Näin kävi myös perjantaina Tallinnassa, kun Huuhkajat voitti Kansojen liigan ottelussa Viron. Pukki teki ottelun ainoan maalin lisäajalla.

– Jokainen meistä tiesi, että Teemu tulee tekemään sen maalin enemmin tai myöhemmin. Se oli ihan mahtava fiilis, kun pallo meni maaliin, Uronen hymyili Yle Urheilun haastattelussa.

Huuhkajia Tallinnassa kannusti noin 3000 suomalaista jalkapallofania. Pukin maalin jälkeen suomalaisfanit repesivät huikeaan huutomyrskyyn.

– Olin meidän fanikatsomon edessä, kun Teemu teki maalin. Se hetki jää ikuisiksi ajoiksi takaraivooni. Sitä ei voi oikein selittää, millainen fiilis siitä huutomyrskystä tuli. Se oli ihan uskomatonta, Uronen ihasteli.

Suomen joukkueen itseluottamus on nyt korkealla.

– Meidän tekemisessä näkyi se, että emme lopettaneet pelaamista. Lopussa pistimme jalkaa vähän enemmän kaasulle, emmekä pistäneet päitä maihin. Teimme juuri sen, mitä tarvittiin. Henkistä kanttia testattiin, ei ollut helppoa kohdata Viroa vieraspelissä.

Suomen maali on pysynyt puhtaana Kansojen liigan kolmessa ottelussa.

– Olen todella tyytyväinen, että olemme napanneet kolme voittoa puhtaalla pelillä. Puolustajalle nollapeli tuntuu aina todella hyvältä.

Suomen urakka Kansojen liigassa jatkuu maanantaina, kun Tampereella vastaan asettuu kovatasoinen Kreikka.

– Siitä tulee todella mukava peli. Toivottavasti saadaan vähän kylmä keli ja pelataan vähän meidän ilkeää futista. Tehdään heille vaikea maanantai, Uronen päätti.

Suomi – Kreikka maanantaina Yle Puheessa kello 21.45.

Lue myös:

Markku Kanerva nauroi: "Tietysti tilastot ovat vähän tylsää luettavaa, kun kaikki pelit ovat päättyneet 1–0 ja Pukki on tehnyt kaikki maalit"

Totaalinen taktiikan vaihdos yllätti Paulus Arajuuren – "Nöyryys palkittiin"

Lukas Hradecky ennusti täydellisesti Pukin uroteon, sankari itse toivoi enemmän: "Hyökkääjän tehtävä on maalinteko"

Ei kahta ilman kolmatta: Teemu Pukki jälleen Suomen sankari!

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat