Naisten mestari vaihtuu – jalkapalloliiga huipentuu viimeisellä kierroksella

Naisten jalkapalloliigan Suomen mestaruuden ratkovat keskinäisessä kamppailussa Helsingin Jalkapalloklubi ja PK-35 Vantaa.

jalkapallo
HJK:n Essi Sainio ja Eveliina Summanen tekivät molemmat maalit jalkapallon naisten liigan yläloppusarjan ottelussa FC Honka–HJK.
HJK:n Essi Sainio ja Eveliina Summanen tekivät molemmat maalit jalkapallon naisten liigan yläloppusarjan ottelussa FC Honka–HJK.Jussi Nukari / Lehtikuva

Naisten jalkapalloliiga huipentuu ensi lauantain viimeisellä ottelukierroksella. Suomen mestaruuden ratkovat keskinäisessä kamppailussa Helsingin Jalkapalloklubi ja PK-35 Vantaa.

Viimeistä edellisellä kierroksella lauantaina PK-35 Vantaa kaatoi kotonaan Jyväskylän Pallokerhon 3-1, ja HJK puolestaan kellisti Espoossa Hongan 3-2 Essi Sainion viime hetken osumalla. Tappion myötä hallitseva mestari Honka putosi ulos kultakamppailusta, mutta taistelee vielä pronssimitaleista.

– HJK rankaisi meidän tyhmistä virheistämme, Hongan keskikenttäpelaaja Linda Nyman manasi Yle Urheilun haastattelussa.

– Onnistuimme tänään puolustuspelissä hyvin, meillä oli hyvä tiivis puolustus. Pääsimme oikeastaan niihin paikkoihin, jotka olimme ennen peliä scoutanneet ja ehkä olimme vähän huolellisempia niissä pienissä yksityiskohdissa, HJK-puolustaja Maija Saari arvioi.

HJK pääsee mestaruusjahtiin etulyöntiasemasta, sillä se johtaa sarjaa kahden pisteen erolla PK:hon. HJK:lle siis riittää päätösottelusta tasapeli mestaruuteen. HJK:n viimeisin mestaruus on vuodelta 2005. PK-35 Vantaa juhli ykköstilaa kolmesti peräkkäin vuosina 2014–2016.

– Nämä ovat niitä pelejä, joita varten pelataan. Ihan loistavaa, että on kovat panokset viimeisessä pelissä. Viime vuonna PK oli vastassa Suomen cupissa, niin siinä on hyvät lähtökohdat, Saari sanoi viitaten viime vuoden HJK:n 1–0-voittoon cupin finaalissa.

HJK:n ja PK-35 Vantaan välinen ottelu pelataan 20.10. kello 18 ja sitä voi seurata Yle Areenasta 20.10. kello 17.55 lähtien.

Lue myös:

Yle näyttää naisten jalkapalloliigan ratkaisuottelut Yle Areenassa

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat