1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. urheilu

McDavid siivitti Edmontonin kauden avausvoittoon – Puljujärvi väläytteli hyökkäyspelissä

NHL-tähtihyökkääjä Connor McDavid laukoi kolmannessa erässä Edmonton Oilersin 2-1-voittomaalin New York Rangersin verkkoon.

Kuvassa Edmontonin valmentaja Todd McLellan sekä mm. Connor McDavid ja Jesse Puljujärvi Kuva: AOP

Kahden tappiopelin jälkeen Edmonton Oilers pystyi tasonnostoon, joka takasi sille lopulta tärkeän vierasvoiton Manhattanilla. NY Rangersille ilta oli vaisu, eikä se yltänyt omalle huipputasolleen. Nälkäisempi joukkue vei tällä kertaa pisteet.

Mika Zibanejad vei New York Rangersin johtoon 12. minuutilla, mutta kotijoukkueen iloa kesti vain pari minuuttia. Ryan Nugent-Hopkins toi Edmontonin 1-1:een Connor McDavidin esityöstä.

Ratkaisu nähtiin kolmannessa erässä, kun McDavid onnistui ylivoimalla Leon Draisaitlin ja Nugent-Hopkinsin syötöistä. Yksi voittajien sankareista oli varmasti torjunut maalivahti Cam Talbot, joka pysäytti 23 laukausta.

Peliaikaa reilut 11 minuuttia kamppailussa saanut Jesse Puljujärvi laukoi ottelussa kahdesti Henrik Lundqvistia kohden, väläytteli muutamaan otteeseen Edmontonin kolmosketjussa ja loi ketkukavereilleen pari hyvää tekopaikkaa. Suomalaislaituri pelasi kauden parhaan pelinsä hyökkäyssuuntaan, mutta pari pahaa kiekonmenetystä ja tietty epätietoisuus puolustustehtävissä ei ollut välttämättä valmentaja Todd McLellanin mieleen.

Edmontonin kannalta on huolestuttavaa, että kolmessa ottelussa pisteet 2+3 koonnut Connor McDavid on ollut mukana jokaisessa Oilersin maalissa. Kanadalaisseura kaipaisi kipeästi leveyttä maalintekoon.

Detroit Red Wings ja Florida Panthers ovat NHL:n ainoat joukkueet, jotka eivät ole vielä päässeet voittokantaan. NHL-kierroksen seuranta täältä