Aikaansa parantanut Kaisa Sali seitsemäs Havaijin Ironman-kisassa

Kaisa Sali jäi voittoajasta 28 minuutin päähän.

Kaisa Sali. Kuva: Getty Images

Triathlonisti Kaisa Sali on sijoittunut seitsemänneksi Havaijin Ironman-kisassa. Salin kokonaisaika oli 8.54.28, mikä on vajaat kymmenen minuuttia parempi kuin hänen viimevuotinen aikansa Havaijilla.

37-vuotias Sali on sijoittunut kisassa kahtena edellisenä vuonna viidenneksi. Maailman triathlon-eliittiin kuuluva Sali on tähdännyt maailmanmestaruuskilpailuksi luonnehdittuun Ironman-kisaan viime vuodet.

Naisten kisan voitti neljännen kerran peräkkäin Sveitsin Daniela Ryf ajalla 8.26.18. Kisan toiseksi tuli Britannian Lucy Charles ja kolmanneksi Saksan Anne Haug.

Sali lähti uintiosuuden jälkeen pyöräilyyn 19. sijalta. Pyöräilyosuuden jälkeen hän oli 14:s.

Piskuisen Kailua-Konan kaupungin ympäristössä käyty Ironman-kisa koostui 3,8 kilometrin avovesiuinnista, 180 kilometrin pyöräilystä ja 42 kilometrin juoksusta.

Miesten kilpailun voitti viime vuoden tavoin Saksan Patrick Lange ajalla 7.52.39. Hän on ensimmäinen triathlonisti, joka on alittanut Ironman-kilpailussa kahdeksan tunnin rajan. Myös kisan kakkonen, Belgian Bart Aernouts, tuli maaliin alle kahdeksan tunnin suorituksella. Hänen aikansa oli 7.56.41.

Lue myös: