Hyppää sisältöön

Esteratsastuksen huipulle hamuava Anna-Julia Kontio sai mainion kenraalin Horse Show'hun

Anna-Julia Kontion paluu esteratsastuksen huipulle on alkanut hyvin. Hän sai Oslon maailmancupista hyvän kenraalin ensi viikolla käytävään Helsingin esteratsastuksen maailmancupiin.

Anna-Julia Kontio ja Ornellaia-ratsu. Kuva: SRL / Outi Räisänen

Anna-Julia Kontio on palaamassa vakuuttavasti esteratsastuksen huipulle ja onnistui sunnuntaina hyvin Oslon maailmancupissa, juuri sopivasti ennen ensi viikolla kisattavaa Helsinki International Horse Show’ta.

Kontio ilmoitti yllättäen lokakuussa 2016 lopettavansa menestyksekkään kilpauransa, mutta viiden kuukauden tauon jälkeen hän palasi jälleen ratsastuksen pariin.

Päättyneen kesän kynnyksellä 27-vuotias Kontio sai melkoisen lottovoiton, kun hän pääsi töihin uuteen talliin. Jordanian prinsessa Haya tarjosi hänelle paikkaa huipputiimissä, Iso-Britanniassa toimivassa Team Harmonyssa. Huipputallissa Kontio voi keskittyä rauhassa tuloksen tekemiseen.

Kontio onnistuikin hyvin Oslossa käydyssä maailmancup-sarjan Länsi-Euroopan liigan avauskilpailussa, kun hän sijoittui tämän hetken parhaalla GP-ratsullaan Ornellaialla 12:nneksi. Tällä hän saavutti 5 maailmancupin pistettä. Kisa käytiin 140–160 senttimetrin estekorkeudella ja kilpailun voittoon ratsasti Ruotsin Douglas Lindelöw ratsullaan Zacramento.

– Olen hyvin tyytyväinen Oslon viikonloppuun ja Ornellaian sijoitukseen ensimmäisessä yhteisessä maailmancupin osakilpailussamme ja viiden tähden tasolla, Kontio kertoi Ratsastajainliiton tiedotteessa.

Kontio on kertonut tavoitteekseen palata takaisin maailmanrankingissa sadan parhaan joukkoon. Hän on ensi viikolla mukana Helsinki International Horse Show’ssa kahden vuoden tauon jälkeen. Hän osallistuu tähän maailmancupin tapahtumaan kolmella hevosella.

Helsinki International Horse Show'ta voi seurata Ylen kanavilta lauantaina ja sunnuntaina.

Lue myös:

Uran keskeytyksestä takaisin huipulle - suomalainen huippuesteratsastaja sai lottovoiton, josta ei osannut edes haaveilla: "Nyt voin realistisesti tähdätä EM-kisoihin ja olympialaisiin"

Esteratsastaja Anna-Julia Kontio pääsi Jordanian prinsessa Hayan huipputiimiin – Aukeaako tie MM-kisoihin ja jopa olympialaisiin?

Suomen ratsastusmaailma saa tähtensä takaisin! Anna-Julia Kontio palaa kisaradoille