Suora

 • Kaatuilua ja kesäteatteria
 • Tanssin Grand Slam, lattarit
 • Korisliiga, naisten 4. loppuottelu Catz - PeKa
 • PUBG Global Summit: Lontoo, finaalit
 • One more year Riikka Sallinen? Lopettamisen sietämätön vaikeus
 • Anton Lundell: 17-vuotias maailmanmestari ja jääkiekkoammattilainen
 • Jääkiekon U18 MM: FIN - CZE
 • Jääkiekon U18 MM, Suomi - Tshekki
 • Urheiluruutu
 • Teemu Pukki: laiskottelijasta kanarialinnuksi
 • Urheiluruutu
 • Urheiluruutu

Cocksin taistelua ei palkittu – Norjasta tuliaisena vain lämmintä kättä ja kirvelevä tappio

Riihimäen Cocks koki toisen perättäisen maalin tappion käsipallon Mestarien liigassa. Norjalainen Elverum Handball oli maalein 28–27 (15–14) parempi.

käsipallo
Nico Rönnberg teki seitsemän maalia Cocksin Mestarien liigan ottelussa Elverumia vastaan.
EPA

Cocksin lähtökohdat Mestarien liigan otteluun olivat huonot, sillä sen sairastuvalla oli liuta tärkeitä pelaajia: Juri Lukjantshuk loukkaantui edellisessä mestarien liigan ottelussa, Andre Udd Suomen maajoukkueen harjoituksissa, edellisessä ottelussa 10 maalia tehnyt Teemu Tammista vaivasi viisaudenhammas ja myös Theo Westerlund oli poissa kokoonpanosta.

Tämä antoi muille Cocksin pelaajille mahdollisuuden nousta parrasvaloihin ja tämän käyttivät hyväkseen niin Roni Syrjälä kuin Davor Basarickin. Kun vielä Cocksin maalivahti Vitali Shitsko oli maagisessa pelivireessä, oli ennakkosuosikkina peliin lähtenyt norjalainen Elverum ajoittain vaikeuksissa.

Elverum luotti nopeaan peliinsä, mutta sortui ensimmäisellä puoliajalla helppoihin virheisiin. Cocks pysyi hyvin norjalaisten kyydissä ja oli puoliajalla vain maalin tappiolla.

Cocks aloitti toisen puoliajan vauhdikkaasti ja jälleen mainiosti pelannut Nico Rönnberg vei vierasjoukkueen ensimmäistä kertaa johtoon 18–17-tilanteessa. Cocksilla oli parhammillaan kolmen maalin johtokin, mutta kuten aikaisemmissa Mestarien liigan otteluissakin, ottelun lopussa sen peli jäätyi ja pelaajat sortuivat helppoihin virheisiin.

Elverumin Jonas Burud onnistui ottelun avausmaalissaan oikeaan aikaan, sillä hän vei joukkueensa 28–27-johtoon, kun peliaikaa oli vain reilu minuutti. Cocksilla oli viimeisen puolen minuutin aikana vielä kaikki mahdollisuudet nousta tasapeliin, mutta Aliaksandr Tsitou ei onnistunut vapaaheiton jälkeen viimeistelyssä ja kotijoukkue sai juhlia voittoaan.

Rönnberg teki ensimmäisellä puoliajalla yhden maalin, mutta nousi toisella puoliajalla seitsemään osumaan. Basaric onnistui kuusi kertaa maalinteossa ja Oleksandr Kyrylenko viisi kertaa. Elverumin paras maalin tekijä oli seitsemän maalia viimeistellys Alexander Oerjevik Wetsby.

Cocks on D-lohkossa viidennellä sijalla kahdella pisteellään. Elverum nousi kuudella pisteellään jaetulle toiselle sijalle, mutta sen kanssa samoissa pisteissä olevilla romanialaisella Dinamo Bucurestilla ja puolalaisella Wisla Plockilla on yksi ottelu vähemmän pelattuna. Espanjalainen Ademar Leon johtaa lohkoa seitsemällä pisteellä ja sveitsiläinen Wacker Thun on viimeisenä yhdellä pisteellä.

Lue myös:

Cocksille tarjottiin historiallista voittoa – joukkue suli jälleen toisella puolikkaalla

Riihimäen Cocksille selvä tappio Mestarien liigassa

Cocksin historiallinen voitto jäi vielä haaveeksi

Cocksille sensaatiomainen tasapeli historiallisessa Mestarien liiga -avauksessa – voittokaan ei käynyt kaukana

Tilaa Tommi Seppälän änärikirje

Yle Urheilun Vancouverissa asuva NHL-kirjeenvaihtaja Tommi Seppälä raportoi viikoittain maailman kovimman kiekkoliigan sisäpiiristä.

Suosittelemme

Tuoreimmat