Suora

  • Uimahyppyjen MM, miesten 10 m:n alkukilpailu
  • Uimahyppyjen MM, miesten 10 m:n välierät
  • Uimahyppyjen MM, naisten 3 m:n loppukilpailu
  • Uimahyppyjen MM-kilpailut 19.7.

Karjalainen: Heidi Nokelainen siirtyy olympiavoittaja Heli Rantasen valmennukseen

"Meillä kemiat kohtasivat ja halusin rinnalleni entisen urheilijan".

yleisurheilu
Heidi Nokelainen
Heidi NokelainenTomi Hänninen

Joensuun Katajan keihäänheittäjä Heidi Nokelainen vaihtaa valmentajaa, kertoo Karjalainen. Nokelaisen päävalmentajana aloittaa keihään vuoden 1996 olympiavoittaja Heli Rantanen. Rantasen avuksi valmennukseen on tulossa myös muita taustavoimia.

Karjalainen kertoo, että Nokelainen on tällä hetkellä Rantasen ainoa valmennettava. Rantanen oli mukana Nokelaisen taustajoukoissa jo viime kaudella.

– Yhteistyömme alkoi kaksi vuotta sitten perustetun Keihäsnaiset60-yhdistyksen myötä. Aluksi Heli teki mentorointia ja vähitellen mukaan alkoi tulla valmennuksellista puolta, Nokelainen sanoo.

– Meillä kemiat kohtasivat ja halusin rinnalleni entisen urheilijan. Olen päässyt fyysisesti jo aika hyvälle tasolle, ja nyt saan apua myös henkisellä puolella. Entinen urheilija tietää, millaisia ajatuksia toinen käy läpi ja mitä arvokisoissa vaaditaan, hän jatkaa.

Nokelainen ei ollut tyytyväinen kahteen edelliskauteensa. Vuoden 2016 Suomen mestari ja EM-kisakävijä jäi Kalevan kisoissa vuosi sitten neljänneksi ja viime kesänä pronssille. Viimeisimmät arvokisat ovat jääneet häneltä välistä. Nokelaisen ennätys 62,12 on elokuulta 2016.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat