Suora

  • Este- ja kouluratsastuksen EM: Kouluratsastuksen Grand Prix
  • Este- ja kouluratsastuksen EM: Kouluratsastuksen Grand Prix
  • Urheilukierros
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

7 lajia, 400 kisaa, 600 tuntia – talvilajit palaavat Ylelle maailman laajimmalla talviurheilutarjonnalla

Tuleva talvi on urheilun juhlaa.

hiihtolajit
Hiihtolajeja.
Yle

Suomalaisten rakastamat talvilajit palaavat Ylelle ennennäkemättömällä laajuudella, kun maastohiihdon, lumilautailun, yhdistetyn, mäkihypyn, alppihiihdon ja freestylen maailmancupit siirtyvät kolmen vuoden sopimuksella Ylen kanaville. Myös ampumahiihdon maailmancupit nähdään tuttuun tapaan TV2:ssa ja Areenassa.

Talven aikana Ylen kanavilla nähdään 400 kilpailua: eri lajien maailmancupit, MM-kisat sekä hiihdon SM-kisat ja Suomen cupit – yhteensä 600 tuntia talviurheilua TV2:ssa ja Yle Areenassa.

– Talviurheilun määrä kasvaa pelkästään televisiossa satoja tunteja. Kun tähän lisätään vielä Yle Areenan ja radion tarjonta, niin kyseessä on maailman laajin – jopa Norjaa suurempi talviurheilutarjonta, Yle Urheilun päällikkö Panu Pokkinen sanoo.

Startti talveen otetaan 27. lokakuuta, jolloin Kakkosella ja Areenassa nähdään muun muassa hiihdon Suomen cupin avaus Vuokatista.

Talvilajien selostajina kuullaan aiemmilta vuosilta tuttuja ääniä ja asiantuntijoista jatkavat maastohiihdossa Sami Jauhojärvi ja Kalle Lassila, alppihiihdossa Kalle Palander ja ampumahiihdossa Sanna-Leena Perunka.

Ylen hiihtotiimi 2018.
Yle Urheilun hiihtotiimi.Yle

Uusina asiantuntijoina mukaan tulevat mm. lumilautailun olympiamitalisti Peetu Piiroinen, naisten mäkihypyssä lajin pioneeri Heli Pomell ja ampumahiihdossa viime kaudella maajoukkuetta valmentanut Ville Kotikumpu. Katso kaikki asiantuntijat ja selostajat tiedotteen lopusta.

Lumilajien lisäksi talven viikonloppujen aikana nähdään muun muassa salibandyn ja uinnin MM-kisoja, koripallon MM-karsintoja, taitoluistelua, jääkiekon EHT-turnauksia ja alle 20-vuotiaiden MM-kisoja.

Uutuutena viikonlopuissa Urheilustudio – etkot, kilpailut ja jatkot

Marras-joulukuun vaihteessa penkkiurheilijat pääsevät myös nauttimaan viikonloppujen uudesta Urheilustudiosta – talvilajien etkoista, kilpailuista ja jatkoista!

Urheilustudiossa avataan maailmancupkisojen syitä ja seurauksia, taustoitetaan ja käsitellään kansaa puhuttavia ilmiöitä. Luvassa on tarinoita, tunnetta ja tiukkaa analyysiä.

– Olemme urheilun ystävien seurana koko talvikauden perjantaista sunnuntai-iltaan. Pidämme huolen siitä, että katsojan on helppo viihtyä ja kulkea kanssamme läpi tapahtumien täyteisten viikonloppujen, kertoo talvilajien päätuottaja Kristiina Kekäläinen.

Ylen hiihtotiimiläisiä.
Yle Urheilu

Urheilustudion pääjuontajina toimivat Laura Arffman ja Riku Salminen. Studiolähetysten vakiokasvoina toimivat asiantuntijat Sami Jauhojärvi ja Kalle Palander. Uransa viime kauteen päättänyt pikaluistelija Mika Poutala tekee uuden aluevaltauksen pureutuessaan syvällisesti urheilijoiden tarinoihin itse kuvaamassaan ja toimittamassaan sarjassa.

Lisäksi Urheilustudiossa nähdään minidokumenttisarja Krista Pärmäkoskesta ja selvitetään syitä norjalaisten ylivoimaan Hiihtohullu Norja -sarjassa. Mikä merkitys menestykseen on vaikkapa liikunnallisella elämäntavalla, kouluilla, perheillä, legendoilla tai ruskealla juustolla?

Kilpailut ja Urheilustudio nähdään tuttuun tapaan Yle TV2:ssa sekä Yle Areenassa, joka kokoaa yhteen talvilajien annin kilpailuista uutisiin ja muihin kiinnostaviin sisältöihin

Lumilajien selostajat ja asiantuntijat

Alppihiihto

Selostajat: Nina Vanhatalo, Maija Kautto ja Kristian Karlsson. Asiantuntijat: Kalle Palander ja Jouni Pellinen

Ampumahiihto

Selostaja: Johannes Oikarinen. Asiantuntijat: Sanna-Leena Perunka, Paavo Puurunen ja Ville Kotikumpu

Freestyle

Selostaja: Lauri Kottonen. Asiantuntija: Pekka Lehtikallio

Lumilautailu

Selostaja: Sami Saarenpää. Asiantuntijat: Peetu Piiroinen ja Heikki Sorsa

Maastohiihto

Selostajat: Jussi Eskola ja Jarmo Lehtinen. Asiantuntijat: Sami Jauhojärvi ja Kalle Lassila

Mäkihyppy

Selostajat: Mikko Hannula ja Marko Miettinen. Asiantuntijat: Eetu Vähäsöyrinki, Jari Mantila, Tommi Nikunen ja Heli Pomell

Yhdistetty:

Selostajat: Mikko Hannula ja Marko Miettinen. Asiantuntijat: Eetu Vähäsöyrinki, Jari Mantila ja Tommi Nikunen.

Urheilustudion juontajat

Laura Arffman, Riku Salminen, Kristiina Kekäläinen ja Laura Lehtonen

Lue myös:

Iivo Niskasen olympiakullan metsästys oli kaatua jo kuukautta ennen h-hetkeä, mutta valmentajan kanssa tehdyt ratkaisut pelastivat menestyksen – nyt kulta-Iivon tavoitteena on menestyä vapaallakin

Viime kauden yllätysmestarin valmistautuminen viimeiseen kauteen on ollut täynnä vastoinkäymisiä, mutta Anssi Pentsinen toppuuttelee vielä haikeita fiiliksiä – "Ettei koko vuosi olisi luopumista"

Pärmäkoski mieltyi ensi talven MM-latuihin – "Kovakuntoisin voittaa Seefeldissä"

Kaksi vuotta sitten hiihtomaailma kohahti Therese Johaugin dopingkäryä, nyt norjalainen sanoo oppineensa vastuuta – "En voi luottaa keneenkään"

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat