Suora

  • Arizona State - Long Beach State

Super-Markku! Super-Pukki! Super-Huuhkajat! Jalkapallomaajoukkueen otteita saa nyt hehkuttaa – mutta mitä orastavan futisbuumin taustalta löytyy?

Urheiluhullut keskittyy maanantaina suorassa lähetyksessä historiallisessa voittoputkessa porskuttavaan miesten jalkapallomaajoukkueeseen.

jalkapallo
Urheiluhullut
Yle

Huuhkajat on tehnyt jotain, jota ei härmässä ole koskaan ennen koettu. Suomen miesten jalkapallomaajoukkue on voittanut karsintakilpailun kolme ensimmäistä otteluaan.

Hiljaisesta jalkapalloprofessorista Markku Kanervasta on tullut pikavauhdilla Super-Markku. Ikuiseksi lupaukseksi monta kertaa tuomittu Teemu Pukki tekee nyt maalin jokaisessa ottelussa. Petteri Forsell tuulettaa Suomen maalia jo sekunteja ennen kuin pallo on verkossa.

Vaikka kyse on Kansojen liigasta, jossa joukkueet on jaettu tasoryhmiin, ei voittojen merkitystä voi vähätellä. Suomi-futis näyttää nousseen – ainakin hetkeksi – komeasti jaloilleen vaikeiden vuosien jälkeen.

Kuinka suureen riemuun on aihetta? Mitä orastavan futisbuumin taustalta löytyy? Mistä kolmen ottelun voittoputki kertoo? Ja minkälaisia vaikutuksia Huuhkajien loistavalla syksyllä on laajemmin?

Muun muassa näihin kysymyksiin tarttuvat Urheiluhulluissa maanantaina Palloliiton tuleva huippujalkapallojohtaja Juho Rantala ja poikien maajoukkuevalmentaja Erkka V. Lehtola. Lähetyksessä kuullaan myös kirjailija Minna Lindgrenin pakina. Ohjelman juontaa toimittaja Jussi Paasi.

Urheiluhullut suorana lähetyksenä maanantaisin Radio Suomessa klo 18.05 ja podcastina Yle Areenassa. Huuhkajat kohtaa maanantaina Kansojen liigan ottelussa Kreikan. Pelin kuulet Yle Puheesta kello 21.30 alkaen.

Lue myös:

Suomi hyökkää Kreikan kimppuun itseluottamusta uhkuen - Robin Lod tuntee kreikkalaisten metkut

Huuhkaja-fanien huutomyrsky Pukin maalin jälkeen mykisti puolustaja Urosen - "Se hetki jää ikuisiksi ajoiksi takaraivooni"

Suosittelemme

Tuoreimmat