Huuhkajien uudet sankarit ottivat ilon irti voitosta – "Meille on tärkeää päästä juhlimaan fanien kanssa"

Teemu Pukin loukkaantuminen avauspuoliajalla ei Huuhkajia pysäyttänyt. Tästä pitivät huolen Pyry Soiri ja Glen Kamara.

Glen Kamara ja Pyry Soiri vastasivat Suomen maaleista Kreikkaa vastaan. Kuva: Lehtikuva

Yksi suomalaiskannattajien pahimmista painajaisista kävi toteen avauspuoliajalla, kun Teemu Pukki joutui jättämään kentän vain reilun kymmenen minuutin jälkeen. Olihan Pukki viimeistellyt ennen illan Kreikka-ottelua Suomen jokaisen maalin Kansojen liigassa.

Järkytys näkyi Huuhkajien otteissa vain hetken. Viimeistään toisella puoliajalla ryhmitys osoitti, että nykyinen maajoukkue ei yhtä pelaajaa kaipaa – ei edes huippuvireistä Pukkia.

Suomi tehtaili ensimmäistä kertaa turnauksen aikana kaksi maalia yhdessä ottelussa, kun vierailijoiden verkkoa venyttivät niin Pyry Soiri kuin Glen Kamara.

Molemmat sankareista olivat ottelun jälkeen hyvillään nimenomaan neljännestä voitosta, eivätkä niinkään maaleistaan.

– Tärkeintä on se, että Suomi voittaa. Pallo tippui hyvin jalkaan. Tiesin kyllä, että laitan sen sisään, Soiri myhäili pelin jälkeen.

– En tee maaleja usein, joten olihan se uskomatonta. Voitto on kuitenkin tärkein, Kamara puolestaan sanaili.

Maali oli synnyinkaupungissaan pelanneelle Kamaralle maajoukkueuran ensimmäinen. Viroa vastaan penkiltä kentälle vaihdettu Kamara nostettiin Kreikkaa vastaan avauskokoonpanoon. Pelaaja kiitti vastuusta pelaamalla kaiken kaikkiaan erittäin pirteän pelin.

Kamara jakoi kamppailun jälkeen kehuja Huuhkajien kapteenille Tim Sparville, jonka kanssa 22-vuotias peluri hallitsi keskikenttää.

– Pelasimme hyvin yhteen. Hän on aina tukemassa minua, Kamara muistutti.

Kamara ja Soiri ovat tuoreina maajoukkuekasvoina kuvastaneet Huuhkajien hurjaa syysvirettä. Soirin mukaan syy loistaville tuloksille on ollut Suomen pelisuunnitelmassa, joka onnistui myös Kreikkaa vastaan.

– Saimme heti lyötyä painetta Kreikalle. Jokainen peli on ollut hyvä. Taktiikka onnistui tänäänkin, ja olisimme voineet tehdä enemmänkin maaleja, Soiri selvitti.

Soirille maali oli jo lyhyen maajoukkueuran neljäs. Pelaajalle tärkeämpää oli kuitenkin päästä juhlimaan voittoa suomalaiskannattajien edessä. Kamara, Soiri ja koko Suomen joukkue riemuitsivat kannattajapäädyn edessä pitkään ja hartaasti.

– Meille on tärkeää päästä juhlimaan fanien kanssa. He antavat meille aina todella paljon virtaa, Soiri kiitteli.

Lue lisää: