1. yle.fi
  2. Yle Urheilu
  3. Huuhkajat

Pizzalla ja oluella voittoa juhlistanut Hradecky hehkutti Huuhkajien keskikenttätähteä: “Kiitos valtiovallalle, että Kamaralle on annettu Suomen passi”

Suomen toisen maalin Kreikka-voitossa tehneellä Glen Kamaralla on joukkuekavereiden mielestä kaikki edellytykset nousta kansainvälisen tason huippupelaajaksi.

Lukas Hradecky pääsi jälleen huudattamaan kannattajia Kreikka-voiton jälkeen. Kuva: Heikki Saukkomaa / Lehtikuva.

Suomi nappasi jo neljännen voittonsa jalkapallon Kansojen liigassa, kun Kreikka kaatui maanantai-iltana Ratinassa 2–0. Saksalaista Leverkusenia edustava Lukas Hradecky näki maalin suulta Suomen pelanneen erinomaisen ottelun.

– Aika suvereeni esitys, ja olisimme voineet ratkaista pelin jo paljon aiemmin. En tiedä johtuiko se meistä, että teimme asiat hyvin ja suljimme Kreikalta tilat vai oliko Kreikka vain huonolla pelipäällä ja niin sanotusti matkajaloilla. Joka tapauksessa se ei ollut se Kreikka, mitä odotimme. Meille se käy.

– Teimme asiat kuten olemme tottuneet tekemään, ja jätkät pyörittivät palloa hyvin. Ensimmäisellä jaksolla emme päässeet oikein kunnon paikoille, mutta toisella pääsimme pistosyötöillä hyvin läpi. Näytti vähän siltä, että siellä Kreikan vanhemmat miehet alkoivat pidellä jo takareisiään, Hradecky virnisti.

Kreikka ei päässyt juuri hätyyttelemään Hradeckyn maalia, joka on ollut koskematon nyt jo 479 minuutin ajan.

– Jätkät puolustivat hyvin, eikä pahoja tilanteita juuri tullut jotain boksissa pyörineitä flippereitä lukuun ottamatta. Hattu pois päästä.

Suomen alku Kansojen liigassa on ollut tyrmäävä, ja Hradeckykin myönsi, ettei aivan tällaisia tuloksia osannut odottaa. Lohkovoitto vaatisi pisteen marraskuun vieraspeleistä joko Kreikkaa tai Unkaria vastaan.

– Valehtelisin, jos sanoisin, ettei tämä ole ollut yllätys. Tiedän, että tämä joukkue on pystynyt pitkään tällaiseen. Saimme kerrankin hyvän alun karsinnoille, ja fiilis on sellainen, että pystymme voittamaan joka pelin. Voitot auttavat aina jatkoa, ja tässä joukkueessa on helppo pelata tällä hetkellä.

– Toivottavasti homma jatkuu näin, ja tämä oli iso askel lohkovoittoa kohti, jos ei itse nyt sössitä. Otetaan se piste Ateenasta, ja se on sillä selvä.

Glen Kamara oli loistovireessä Ratinassa. Kuva: Heikki Saukkomaa / Lehtikuva.

Ylistystä Kamaralle

Erityisen kovassa vireessä Tampereen maanantai-illassa oli skottiseura Dundeeta edustava Glen Kamara, jolla on Hradeckyn mukaan ainekset nousta Suomen uudeksi keskikentän johtotähdeksi.

– Hän on suvereeni pelaaja. Kiitän Suomen valtiovaltaa siitä, että Kamaralle on annettu Suomen passi. Hänestä tulee “uusi (Roman) Eremenko”, se on päivänselvää. Hänellä on niin hyvä kosketus ja silmää pelille, että jos jalat pysyvät maassa, hänestä saadaan kansainvälisen tason kova pelaaja.

Kentän jo 12. minuutilla reisivamman vuoksi jättämään joutunut Teemu Pukki oli myös vakuuttunut 22-vuotiaan Kamaran esityksestä.

– Ei oikein löydy sanoja kuvailemaan. Sen on tiennyt, että hän on tuon tason pelaaja, mutta silti aika huikeaa. Sanoin hänelle sunnuntaina, että hän tekee maalin, mutta hän ei uskonut sitä silloin. Hän on iso lisä meidän peliimme, varsinkin kun hän pelaa noin. Hänen kanssaan on kiva pelata.

– Glenillä on loistava tulevaisuus edessään, ja hänen kanssaan on hienoa pelata, Kamaran kanssa keskikentällä ansiokkaasti uurastanut Tim Sparv tuumi.

Hradecky on tottunut hauskuuttamaan faneja Saksassa ja muualla otteluiden jälkeen, ja nytkin kaava oli tuttu.

– Pizzaa oli kopissa, ja kunhan pääsen täältä stadionilta karkuun, vedän nopeasti yhden oluen, Suomen tähtivahti myhäili.

Lue myös:

Huuhkajapelaajat yhtä hymyä neljännen voiton huumassa, Pukin reisivamma tuskin vakava: "Harvoin näkee Suomen pelaavan näin hyvin"

Huuhkajat lentää myötätuulessa, mutta Markku Kanervan mukaan analyysit paljastavat vielä kehitettävää – yllättävä onnistuja sai päävalmentajan silti jo myhäilemään: "Hän ei turhia hötkyile"

Huuhkajien uudet sankarit ottivat ilon irti voitosta – "Meille on tärkeää päästä juhlimaan fanien kanssa"

Suomi tarrasi tiukasti kiinni lohkovoittoon – Pukin loukkaantuminen ei haitannut, kun Soiri ja Kamara osuivat

Suomi voitti Kreikan Soirin ja Kamaran maaleilla – näin ottelu eteni

Kommentti: Teemu Pukin muodonmuutos on oiva osoitus Markku Kanervan "Rivelutionista"