1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. Huuhkajat

Huuhkajapelaajat yhtä hymyä neljännen voiton huumassa, Pukin reisivamma tuskin vakava: "Harvoin näkee Suomen pelaavan näin hyvin"

Suomalaispelaajia ei tarvinnut pyytää erikseen hymyilemään voitokkaan Kreikka-ottelun jälkeen. Huuhkajat on aloittanut karsinnat paremmin kuin koskaan aiemmin.

Suomen jalkapallosyksy on ollut yhtä suurta juhlaa. Lohkovoitto ja pudotuspelipaikka Kansojen liigassa on vain pisteen päässä. Kuva: Heikki Saukkomaa / Lehtikuva.

Viime viikolla brittivideolla (siirryt toiseen palveluun) “Kansojen liigan ensimmäiseksi legendaksi” nimetty Teemu Pukki ei pystynyt jatkamaan maaliputkeaan Kreikkaa vastaan, vaan kipeä takareisi pakotti Norwich-hyökkääjän sivuun jo 12. minuutilla.

Suomi voitti tällä kertaa ilman Pukkiakin Pyry Soirin ja Glen Kamaran maaleilla 2–0, eikä vammakaan heti tuoreeltaan ottelun jälkeen vaikuttanut pahalta.

– Pitää käydä kuvissa, ja sieltä se sitten selviää. En usko, että se on mitään vakavampaa. Vähän takareidessä tuntui jotain, enkä enää pystynyt antamaan parastani. Aiemmin ei ole ollut mitään lihasvammoja, Pukki sanoi Yle Urheilulle.

Pelin seuraaminen sivusta oli jännittävä paikka kotkalaiselle, mutta tämänhetkinen Huuhkajat ei ole yhden miehen varassa.

– Jätkät pelasivat aivan huikeasti, ja peli olisi voinut päättyä enemmänkin. Hallitsimme aika pitkälti koko ajan peliä, olimme selvästi parempi joukkue ja ansaitsimme voiton.

– Tästä on hyvä lähteä viimeisiin otteluihin Kreikkaan ja Unkariin. Siellä pitää saada myös pelattua hyvät pelit, mutta tällä meiningillä, mikä tässä joukkueessa on, uskon että se onnistuu.

Entinen Panathinaikos-pelaaja ja Kamaran maalin upeasti alustanut Robin Lod totesi, etteivät helleenit esittäneet Tampereella parastaan.

– Tiesimme, että mitä pidempään saamme pidettyä heidät pois paikoilta, sitä parempi ja he turhautuvat jossain kohtaa. Se meni niin kuin olimme halunneetkin, ja Kreikka oli aika vaisu.

– Eiköhän tässä muutama viesti lähetetä vanhoille pelikavereille, Lod hymyili.

Huippuvireinen Teemu Pukki joutui jättämään kentän jo alussa Kreikkaa vastaan, mutta sekään ei haitannut Suomea. Kuva: Heikki Saukkomaa / Lehtikuva.

“Harvoin näkee Suomen pelaavan näin hyvin”

Suomi ei ole päästänyt Kansojen liigassa vielä maaliakaan, ja oma pää on pysynyt puhtaana jo 479 minuuttia, eli lähes kahdeksan tuntia. Puolustaja Paulus Arajuuren mukaan Suomi pelaa nyt sellaista jalkapalloa, mitä halutaankin.

– Oli ilo katsoa, miten hyökkäyspään äijät pelaavat. Harvoin näkee Suomen pelaavan näin hyvin. Uskomattoman hyvä suoritus, ikitaistelija ylisti.

Kreikan yritykset jäivät vähiin, mutta puolustuksessakaan ei ollut vapaapäivä.

– Ei se ikinä ole helppoa. Kreikalla on paljon taitoa, ja peli voi olla sellaista passiivista, kunnes he iskevät nopeasti.

Pukki, Lod, Arajuuri sekä kapteeni Tim Sparv korostivat kuin yhteen ääneen sitä, miten voitot ovat ruokkineet vuosia rämpineen joukkueen itseluottamusta. Viimeisistä 14 ottelusta Huuhkajat on voittanut kymmenen, pelannut kolme tasan ja hävinnyt vain kerran, kesäkuun alun harjoitusmaaottelussa Romanialle.

– Nousumme johtuu monesta asiasta. Meillä on selkeä pelitapa, jossa kaikki ymmärtävät, mitä valmennus heiltä vaatii. Olemme lisäksi saaneet joukkueeseen nuoria ja hyviä pelaajia, kuten Glen (Kamara), Jasse (Tuominen) ja Pyry (Soiri). He antavat lisävirtaa, heidän esiinmarssiaan on ollut hienoa seurata ja he kasvavat sekä kehittyvät tässä mukana, Sparv sanoi.

– Meillä on hieno ympäristö joukkueessa ja hieno tekemisen meininki. Kaikesta näkee, että ryhmä on tosi nälkäinen.

– Ryhmässä on hyvä fiilis, ja tiedämme, mitä teemme. Voitot seuraavat toisiaan, ja ne lisäävät uskoa tekemiseen. Uskallamme näyttää sen myös kentällä. Vaikka henki on ollut hyvä aiemminkin, kyllä ne tulokset ja voitot aina auttavat siinä, Pukki näki.

Lodin mukaan joukkue tietää jo kentälle mennessään, että tänään ei hävitä.

– Tulokset lisäävät itseluottamusta, ja kaikesta näkee, miten kovalla itseluottamuksella joka jätkä pelaa. Tämä jengi ei kaadu tässä fiiliksessä yhden pelaajan poissaoloon, vaan meillä on aina ryhmässä 23 hyvää pelaajaa.

Lue myös:

Pizzalla ja oluella voittoa juhlistanut Hradecky hehkutti Huuhkajien keskikenttätähteä: “Kiitos valtiovallalle, että Kamaralle on annettu Suomen passi”

Huuhkajat lentää myötätuulessa, mutta Markku Kanervan mukaan analyysit paljastavat vielä kehitettävää – yllättävä onnistuja sai päävalmentajan silti jo myhäilemään: "Hän ei turhia hötkyile"

Huuhkajien uudet sankarit ottivat ilon irti voitosta – "Meille on tärkeää päästä juhlimaan fanien kanssa"

Suomi tarrasi tiukasti kiinni lohkovoittoon – Pukin loukkaantuminen ei haitannut, kun Soiri ja Kamara osuivat