Suora

  • Elävä arkisto esittää
  • Urheilukierros

Felipe Massa: Ferrari on sortunut paineessa virheisiin

Entisen Ferrari-kuljettajan mukaan tallin voittopaineet ovat liian suuria.

Formula 1
Felipe Massa
AOP

Ferrarin entinen pitkäaikainen kuljettaja Felipe Massa arvioi Autosportin tuoreessa haastattelussa, että italialainen formula 1:n mahtitalli on sortunut MM-paineissa virheisiinsä. Menestykseen tottuneella Mercedeksellä työskennellään rennommalla otteella.

– Ferrari (Kimi Räikkösen mestaruus) saavutti mestaruuden 2007, mutta sen jälkeen sitä ei ole saatu. Luulen, että talli on henkisesti samassa tilanteessa kuin 2013 lähtiessäni Ferrarilta. Voittopaineet ovat kasvaneet liian suuriksi, Massa kertoo Autosportille.

– En halua sanoa, että Ferrari on jo menettänyt mahdollisuutensa, mutta se näyttää ottavan tilanteessa enemmän paineita kuin sarjajohtaja Mercedes. Vastustajalla on helpompaa neljän perättäisen mestaruuden ansiosta.

Massan mielestä kyse on pienistä virheistä, joihin sekä talli että ykköskuljettaja Sebastian Vettel ovat syyllistyneet. Ferrarin entinen tekninen johtaja Ross Brown huomautti viime viikolla, että Ferrari tipahti Mercedeksen vauhdista pian pääjohtaja Sergio Marchionnen kuoleman jälkeen.

– Siinä tilanteessa tallin olisi pitänyt hakea voimaa yhtenäisyydestä ja yhteistyöstä eikä siiloutua kuppikuntiin, Brown sanoi.

– Pitäisi muistaa, että talli voittaa tai häviää aina yhdessä.

Lue myös:

Vettel sai kovaa kritiikkiä Briatorelta – ”Sebastian on tehnyt tänä vuonna liikaa virheitä”

Hamiltonia harmittaa, kun MM-taisto Vettelin kanssa ei ole tiukka – "Heillä on ollut vaikeaa"

Tilaa Tommi Seppälän änärikirje

Yle Urheilun Vancouverissa asuva NHL-kirjeenvaihtaja Tommi Seppälä raportoi viikoittain maailman kovimman kiekkoliigan sisäpiiristä.

Suosittelemme

Tuoreimmat