Oulun Kärpistä löytyy vastustajille painajaismaisin hyökkäysvitja – "Koko ajan joku puremassa jalkaan"

Yle Puheen Jääkiekkokierroksella käsitellään keskiviikkona kolmen SM-liigapelin lisäksi pelaajia, joita vastaan on ikävintä pelata.

Jääkiekon miesten SM-liiga
Ilveksen Matt Generous ja Kärppien Jari Sailio keskustelevat.
Normipäivä töissä. Jari Sailio tarinoi Ilveksen Matt Generousille.Tomi Hänninen

Vaikka vanhan liiton jarruketjut pommikoneen kokoisine mörssäritaklaajineen ovat jo kuolleet sukupuuttoon, vastustajan peliä sekoittavia roolipelaajia löytyy vielä liigastakin.

Yle Puheen Jääkiekkokierros lähestyi jokaista 15 liigaseuraa kyselyllä, joka ohjattiin seurojen kapteeneille. Tarkoituksena oli saada tätä kautta pelaajiston näkemys siitä, ketä vastaan kaukalossa on tällä hetkellä ikävintä pelata.

Koska kolmikot jäällä usein vaihtelevat, tarjottiin vaihtoehdoksi myös niin sanottuja "tutkapareja".

Yhteensä 10 seuran kapteenit tai pelaajisto vastasivat ja niukasti ykköseksi nousi Oulun Kärppien vitja Jari Sailio-Miska Humaloja-Otto Karvinen.

Selväksi kakkoseksi kohosi JYPin Miika Lahden ja Janne Kolehmaisen ympärille rakennettu kokonaisuus.

Näiden lisäksi Helsingin IFK:sta mainittiin yhteensä seitsemän eri hyökkääjää. Olisivatko kilpipaidat siis kokonaisuutena parhaiten vastustajan ihon alle päässyt seura?

"Hyvä, että jäädään mieliin"

Sailion, Humalojan ja Karvisen ketju tuntuu tekevän vastustajan elämästä hankalaa nimenomaan työteliäisyyden kautta.

– Todella aktiivinen ja aggressiivinen trio, jossa on koko ajan joku puremassa jalkaan, luonnehtii Kärpät-kolmikkoa KooKoon kapteeni Toni Kähkönen.

Jari Sailio ei ole yllättynyt kyselyn tuloksesta. Vaikka aivotärähdyksestä toipuva Miska Humaloja lienee sivussa kaukaloista vielä jonkin aikaa, maine vastustajan kuumentamisessa on aikamoinen.

– Kyllä se joka pelissä kuuluu. Siellä vastustajat käyvät hiilenä. Ei se mitään, ihan hyvä, että jäädään jotenkin ihmisten mieliin, Sailio kuittaa Yle Urheilulle.

– Meidän tyyli on sellainen suoraviivainen ja röyhivä. Tykätään kaikki kamppailla. Siellä sitten sattuu ja tapahtuu.

Sailion mukaan ketju täydentää toisiaan hyvin.

– Miska on sellainen vahva, hyvä aloittaja. Vaikka meillä "Oden" kanssa luistelu on aika rajun näköistä niin se on kuitenkin liikkuvaa, Sailio kuvailee.

– On aika hyvä luotto on siihen vieruskaveriin, voi antaa vain mennä. Pakeilla tulee siellä vähän lipsahduksia, kun he eivät odota, että olemme koko ajan niin hanakasti siinä kiinni.

Sailio on pitkän uransa aikana ehtinyt rynniä kaukaloissa kahden Suomen mestaruuden ja useamman mitalin edestä. Laituri vakuuttaa, että väleihin tunkeminen ja ärsyttäminen on kuulunut häneen pelaamiseensa aina.

Hyökkääjä löi läpi HPK:ssa kaudella 2005–2006.

– En mieti sitä, mikä on roolini, vaan nautin pelaamisesta. En mene ärsyttämään ketään, olen vain itseni ja pelaan jääkiekkoa.

Millainen on haalarimiehen onnistunut työpäivä kaukalossa?

– Haluan vain jättää hyvän jäljen jäälle. En voi tehdä sitä, että joku ketjukaveri näyttäisi huonolta minun virheitteni takia. Haluan, että itselläni on hyvä olo, Sailio summaa.

Yle Puheen Jääkiekkokierros kello 18.02 alkaen. Isäntänä Jaakko Parkkinen ja asiantuntijana Juha Lind. Sailion lisäksi lähetyksessä kuullaan muun muassa Jarkko Ruudun ja Jari Levosen haastattelut.

Lue myös:

Kärpille kahdeksas peräkkäinen kolmen pisteen voitto – SaiPa venytti ihmenousulla kotisarjaansa

Tapparaa vastaan mokanneen Heponiemen ei tarvitse pelätä virheitä Kärpissä – "Me pyydämme rohkeutta ja nopeaa reagointia"

Korjaus klo 11.28: Otsikkoa muokattu

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat