Keihäslupaus Topias Laine heitti historiallisesti kultaa nuorten olympialaissa

HKV:n Topias Laine on voittanut keihäässä kultaa nuorten olympialaisissa Buenos Airesissa.

urheilu
Topias Laine
Topias LaineOlympiakomitea

Ensimmäisessä kilpailussa kolme päivää sitten Mäkelänrinteen urheilulukiossa opiskeleva Topias Laine sijoittui kolmanneksi tuloksella 74,57.

Silloin vielä muut kärkiheittäjät venyivät käytännössä järjestäin omiin ennätyksiinsä - toisin kuin suomalainen, jonka suoritukset olivat perushyviä, vaikka väline ei lähtenyt kertaakaan täysin oikeaan asentoon.

Tiistaina toisessa keihäskilpailussa tahti kuitenkin muuttui. Laine täräytti heti ensimmäisellään 76,36 ja johti sillä kisaa, ennen kuin pisti kolmannella kierroksella jauhot lopullisesti muiden suihin. Laineen ennätys parani yli kahdella metrillä ja 700 gramman keihäs liiteli lukemiin 78,85.

Kun kahden kilpailun yhteistulokset ynnättiin yhteen, nousi Topias Laine yli kolmen metrin marginaalilla hopeaa saavuttaneen Argentiinan Gustavo Osorion edelle. Pronssi meni Tshekin Martin Florianille.

Laine on aiemmin voittanut Euroopan nuorten olympiafestivaalit, ollut alle 18-vuotiaiden tämän kesän EM-kisoissa pronssilla ja lisäksi juhlivat ikäluokkansa nuorten Suomen mestaruutta.

Laine, jonka valmentajina toimivat isä-Yki ja Harri Laiho, on kautta aikain ensimmäinen tapahtuman suomalaiskultamitalisti ja kaikkiaan kuudes suomalainen, joka on yltänyt mitaleille nuorten kesäolympialaisissa.

Aiemmat Suomen mitalit olivat pronssia, ja ne ovat tuoneet painija Petra Olli (2010), pika-aituri Jussi Kanervo (2010), jousiampuja Mirjam Tuokkola (2014) sekä ampuja Viivi Kemppi (2018 ) ja korkeushyppääjä Jessica Kähärä (2018).

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat