Esapekka Lapin Citroen-pestille sinetti - "Eipähän tarvitse enää valehdella päin naamaa"

Suomalainen ei aio taipua Ogierin kakkoskuskiksi.

urheilu
Uusia haasteita. Esapekka Lappi siirtyy Citroenin leiriin maailmanmestari Sebastien Ogierin siipimieheksi.
Miika Wuorela

Ralliautoilija Esapekka Lappi vaihtaa ensi kaudeksi tallia Toyotalta Citroenille. Ranskalaistalli vahvisti pitkään huhutun kuljettajasiirron nettisivuillaan keskiviikkona. Lappi kertoi rallit.fi-sivustolle, että hänen sopimuksensa kattaa seuraavat kaksi vuotta. Lapin kartanlukijana toimii Janne Ferm.

– Eipähän tarvitse enää valehdella päin naamaa. Se helpottaa. Tämä (sopimus) on ollut minulla jo aika kauan tiedossa, Lappi paljasti sivustolle.

Lapin tallikaverina aloittaa ranskalainen viisinkertainen maailmanmestari Sebastien Ogier, joka on ajanut viime ja tänä vuonna Fordilla.

– Meillä on mustaa valkoisella, että minusta ei tule suoraan kakkoskuskia. Asia ei ole niin, että olen jäämässä varjoon Citroenilla. Meillä tulee olemaan samanlaiset autot Sebin kanssa. Tällaiset hommat on varmistettu, Lappi vakuutti.

Lappi, 27, siirtyi Toyotalle viime kaudeksi, muttei ajanut täyttä MM-sarjaa. Pieksämäkeläinen paineli ylivoimaiseen voittoon viime vuoden Suomen MM-rallissa Jyväskylässä.

Tämän kauden MM-sarjassa Lappi on kokonaistilanteessa neljäntenä. Hän on sijoittunut kolmanneksi Italiassa, Saksassa ja Walesissa.

– Osa brändiämme on ollut jo pitkään se, että haluamme uskoa nuoriin kuljettajiin. Esapekka sopii tähän profiiliin. Hän on lahjakas, päättäväinen ja keskittynyt, Citroenin tallipäällikkö Pierre Budar suitsutti Lappia tallin tiedotteessa.

Meeke siirtyy Toyotalle

Pohjois-Irlannin Kris Meeke liittyy ensi kaudeksi Toyotan rallitalliin. Tommi Mäkisen johtama talli julkisti odotetun kuljettajauutisen niin ikään keskiviikkona. Meeken paikalta väistyy Citroenille suuntaava Esapekka Lappi.

Toyotan muut kuljettaja Jari-Matti Latvala ja Viron Ott Tänak jatkavat tallin palveluksessa myös ensi vuonna.

Meeke, 39, on saavuttanut ralliautoilun MM-sarjassa viisi voittoa vuodesta 2015. Hän voitti Argentiinan rallin vuonna 2015, Portugalin ja Suomen MM-rallit 2016 sekä Meksikon ja Espanjan rallit viime vuonna.

Kuluvan kauden Meeke aloitti Citroenin ykköskuljettajana, mutta talli irtisanoi hänen sopimuksensa ulosajojen takia jo kuuden kilpailun jälkeen.

Lue myös:

Toyota vahvisti Kris Meeken kuljettajasopimuksen, Lappi Citroenille

Toyotan ja Citroenin rallitiimien kokoonpanot julki ilman yllätyksiä – Raikulipoika valmis varastamaan show´n

Kommentti: Toyotan vaikeasti ymmärrettävä päätös – Kauhukakara Meekeä koko rahalla

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat