Suora

  • Urheilukierros
  • Urheiluruutu
  • FIFAn jalkapallon naisten MM: ITA - BRA
  • FIFAn jalkapallon naisten MM: JAM - AUS
  • Urheiluruutu
  • FIFAn jalkapallon naisten MM päivän kooste

Huuhkajat historiallisen kovassa vireessä – "Joukkueesta huokuvat taistelutahto ja pelirohkeus"

Huuhkajat loistovireeseen virittänyt päävalmentaja Markku Kanerva vieraili Ylen Aamu-tv:ssä. Katso Kanervan haastattelu kuvaa klikkaamalla!

Suomen miesten jalkapallomaajoukkue
"Joukkueesta huokuu taistelutahto ja voitontahto"
"Joukkueesta huokuu taistelutahto ja voitontahto"

Suomen jalkapallomaajoukkue seilaa hyvässä myötätuulessa. Suomi on voittanut kaikki neljä otteluaan Kansojen liigassa ja on tiukasti kiinni lohkonsa voitossa. Päävalmentaja Markku Kanerva on saanut kokea, että jalkapallobuumi on lähtenyt Suomessa kovaan nousuun. Suomen jalkapallossa eletään jopa historiallisen kovia aikoja.

– On ollut ilahduttavaa nähdä, että menestyksen jälkeistä hypeä on alkanut tulla. Luulen, että hype ottaa seuraavan stepin, kun voitamme lohkomme (Kansojen liigassa) ja pääsemme jatkopeleihin. Sitten kun saavutamme ison unelmamme ja pääsemme EM-lopputurnaukseen, niin sitten pankki räjähtää, Ylen Aamu-tv:ssä vieraillut Kanerva maalaili.

– Lohkovoitto on nyt todella lähellä, meillä on hyvät saumat saavuttaa välitavoitteemme ja voittaa alkulohkomme. Meillä on kuitenkin vielä edessä vaikeat vierasottelut (Kreikassa ja Unkarissa), Kanerva arvioi.

Kanervalla on pitkä kokemus suomalaisesta jalkapallosta. Hän tietää, että menestys edellyttää pitkäjänteistä työtä.

–Joukkueesta huokuvat taistelutahto ja pelirohkeus. Itseluottamuksen kasvattamiselle ei ole olemassa mitään ihmelääkettä. Voitot ja hyvät tulokset ruokkivat itseluottamusta. Haluan katsoa ennen kaikkea tulosten taakse ja sitä, miten pelimme on mennyt eteenpäin. Pelaammeko tavalla, joka lisää todennäköisyyttä menestyä jatkossakin, Kanerva totesi.

– Jalkapallo on jännä juttu, asioita voi tapahtua nopeasti, Kanerva mietti.

Lue lisää:

Suomi tarrasi tiukasti kiinni lohkovoittoon – Pukin loukkaantuminen ei haitannut, kun Soiri ja Kamara osuivat

Huuhkajat lentää myötätuulessa, mutta Markku Kanervan mukaan analyysit paljastavat vielä kehitettävää – yllättävä onnistuja sai päävalmentajan silti jo myhäilemään: "Hän ei turhia hötkyile"

Huuhkajapelaajat yhtä hymyä neljännen voiton huumassa, Pukin reisivamma tuskin vakava: "Harvoin näkee Suomen pelaavan näin hyvin"

Huuhkajien uudet sankarit ottivat ilon irti voitosta – "Meille on tärkeää päästä juhlimaan fanien kanssa"

Pizzalla ja oluella voittoa juhlistanut Hradecky hehkutti Huuhkajien keskikenttätähteä: “Kiitos valtiovallalle, että Kamaralle on annettu Suomen passi”

Tilaa Tommi Seppälän änärikirje

Yle Urheilun Vancouverissa asuva NHL-kirjeenvaihtaja Tommi Seppälä raportoi viikoittain maailman kovimman kiekkoliigan sisäpiiristä.

Suosittelemme

Tuoreimmat