Suora

  • Taitoluistelun MM: miesten lyhytohjelma
  • Planica, miesten lentomäen karsinta
  • Mäkihypyn MC: Planica, lentomäen karsinta
  • Oslo, naisten pikakilpailu
  • Jääkiekkokierros
  • Taitoluistelun MM, parien vapaaohjelma
  • Taitoluistelun MM, miesten lyhytohjelma

Juuso Välimäki oli pelkkää hymyä NHL-avausosumansa jälkeen: "Kun olin pikkupoika, kuvittelin aina tekeväni Stanley Cupin voittomaalin"

Juuso Välimäki pelaa debyyttikauttaan jääkiekon NHL:ssä.

NHL
Juuso Välimäki luistelee.
Juuso Välimäki.Getty Images

Calgary Flamesin puolustaja Juuso Välimäki oli yhtä hymyä Boston-pelin jälkeen keskiviikkona. Suomalaispuolustaja teki ottelussa uransa ensimmäisen NHL-maalin, kun Flames nappasi 5–2-kotivoiton. Ottelun kolmostähdeksi valittu Välimäki teki joukkueensa 3–0-voittomaalin avauserässä Boston-vahti Tuukka Raskin selän taakse.

– Sain harhautettua hyökkääjän pois ja lauoin. Siinä oli paljon miehiä maalilla, mutta kiekko pomppi sisään. Se oli hienoa, voitto tuntuu aina hyvältä, Välimäki hymyili leveästi pelin jälkeen.

– Kun olin pikkupoika, kuvittelin aina tekeväni Stanley Cupin voittomaalin seitsemännen ottelun jatkoajalla. Mutta sinne asti ei pääse, jos ei tee ensimmäistä maalia, ja sitäkin harjoittelin.

Ennen NHL-läpimurtoa Välimäki pelasi kovin tehoin (40+98) kolme kautta Kanadan WHL-juniorisarjassa. Välimäki tunnetaan hyökkäävänä puolustajana, joten avausosuman tekeminen helpottaa varmasti 20-vuotiaan suomalaisen oloa.

– NHL:ssä ei ole helppoa tehdä maaleja. Tuntuu todella hyvältä, sillä puolustajan ei ole helppoa luoda maalipaikkoja täällä, Välimäki summasi.

– Kun olin nuorempi, minua neuvottiin laukomaan mahdollisimman paljon. Lauo, lauo, lauo. Kun kuvittelin nuorempana ensimmäisen maalini, sillä tavalla se meni sisään, yksinkertainen laukaus.

Katso Välimäen NHL-uran avausosuma täältä (Areena).

Flames varasi Välimäen ensimmäisellä kierroksella 16. pelaajana kesällä 2017. Välimäki on suomalaisille tuttu Suomen nuorten maajoukkueista. Hän oli mukana voittamassa alle 18-vuotiaiden MM-kultaa vuonna 2016. Vuoden 2018 alle 20-vuotiaiden MM-kisoissa hän toimi Suomen kapteenina.

Lue myös:

Hieno onnistuminen! Juuso Välimäki laukoi uransa ensimmäisen NHL-maalin Tuukka Raskin selän taakse

Montreal ratkaisi dramaattisesti 11 sekuntia ennen varsinaisen peliajan loppua, Lehkoselle kauden neljäs tehopiste

Kommentti: Puljujärvessä lepää Edmontonin toivo

Suosittelemme

Tuoreimmat