Suora

  • Yleisurheilun GP-sarja, Lapinlahti
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu
  • Uimahyppyjen MM, naisten 3 m:n alkukilpailu

Huuhkajien faneille sataa ylistystä asiantuntijoilta: ”Se oli jotain sellaista, mitä en ole urani aikana usein nähnyt”

Urheiluhullut-ohjelmassa keskusteltiin tällä viikolla myös Suomen jalkapallomaajoukkueen kekseliäistä kannattajista.

Suomen miesten jalkapallomaajoukkue
Suomen faneja Kansojen liigan vierasottelussa Tallinnassa 12.10.2018.
Huuhkajat sai Tallinnan vierasottelussa katsomon tuhansilta kannattajilta ison tuen.Markku Ulander / Lehtikuva.

Kuuntele Urheiluhullut Yle Areenasta

Huuhkajien sensaatiomainen voittokulku Kansojen liigassa on ollut Suomen urheilun ykköspuheenaiheita viime viikkojen ajan. Tämän viikon Urheiluhullut-ohjelmassa hehkutusta saivat joukkueen lisäksi myös Huuhkajien fanit.

HJK:n jalkapallojohtajan paikalta Palloliiton huippujalkapallojohtajaksi siirtyvä Juho Rantala sanoo, että kannattajien luoman tunnelman avulla jalkapallo-ottelusta tulee parhaimmillaan monella tavalla parempi.

Rantala ottaa ensin esimerkin Veikkausliiigan puolelta.

– Kannattajien merkitys on aivan mielettömän iso. Jos ajatellaan vaikka Stadin derbyjä ilman kannattajia, niin ne pelit eivät olleet oikeasti hirveän hyviä. Mutta kun se tapahtuma oli niin upea, stadion täynnä ihmisiä, niin se peli näytti paremmalta.

Rantala oli todistamassa viime viikon perjantaina Tallinnassa Suomen voittoa Virosta. Huuhkajien fanit tekivät häneen lähtemättömän vaikutuksen.

– 3 500 suomalaista Tallinnassa. Se päädyn kannattaminen, se oli jotain sellaista, mitä en ole urani aikana usein nähnyt. Ja myös se, mitä tapahtui ennen peliä, kun massat liikkuivat stadionille. Ja vielä pelin jälkeenkin. Ilman niitä kannattajia peli olisi näyttänyt huonommalta, Rantala hehkuttaa.

Poikien maajoukkuevalmentaja, entinen huippupelaaja Erkka V. Lehtola näkee kannattajien merkityksen koko lajin kehittymisen kannalta merkittävänä.

– Kannattajat luovat odotuksia ja nostetta, sytyttävät pelaajia. Sitä kautta jalkapallokulttuurimme on noussut valtavasti, Lehtola sanoo.

– Parhaimmillaan fanittaminen on sitä, että puheenvuorot ovat älykkäitä, kehuvia tai kriitiisiä. Kannattajien huomiot ovat usein todella nerokkaita, hän kiittelee.

Myös huumorilla on tärkeä rooli kannattamisessa. Suomi-futis on usein rämpinyt tappioiden keskellä, mutta se ei ole fanien tahtia hidastanut. Nyt kun Huuhkajat menestyy, on musta huumori vaihtunut kunnon ilakointiin.

– Siellä (Tallinnassa) huudettiin, että ”tahdon rakastella Riveä!” (Huuhkajien päävalmentaja Markku Kanerva). En menisi itse ihan niin pitkälle, Lehtola nauraa.

Juho Rantala ja Erkka V. Lehtola keskustelivat Huuhkajien menestyksen taustoista ja kannattajien merkityksestä tämän viikon maanantaina Urheiluhullut-ohjelmassa. Kuuntele ohjelma kokonaisuudessaan Yle Areenasta. Urheiluhulluissa kuulet myös kirjailija Minna Lindgrenin pakinan. Ohjelman juontaa toimittaja Jussi Paasi. Urheiluhullut joka maanantai suorana lähetyksenä Radio Suomessa kello 18.05.

Lue myös:

Pizzalla ja oluella voittoa juhlistanut Hradecky hehkutti Huuhkajien keskikenttätähteä: “Kiitos valtiovallalle, että Kamaralle on annettu Suomen passi”

Huuhkajien uudet sankarit ottivat ilon irti voitosta – "Meille on tärkeää päästä juhlimaan fanien kanssa"

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat