Suora

  • Urheilukierros
  • Urheiluruutu
  • FIFAn jalkapallon naisten MM: ITA - BRA
  • FIFAn jalkapallon naisten MM: JAM - AUS
  • Urheiluruutu

PK-35 Vantaan maalitykki Heidi Kollanen haluaa kirkastaa viime kauden hopeapettymyksen mestaruusjuhliin: "Läppä lentää, vaikka kaikkia vähän jännittää"

PK-35 Vantaa lähtee horjuttamaan Helsingin Jalkapalloklubia vieraskentällä naisten jalkapalloliigan päätöskierroksella. Voitolla vantaalaisjoukkue nousisi HJK:n ohi Suomen mestariksi.

jalkapallo
Heidi Kollanen siirtyi takaisin Suomeen Yhdysvaltojen yliopistosarjasta.
Heidi Kollanen pelasi ennen paluutaan Suomeen Yhdysvalloissa Florida State Universityn joukkueessa. (Arkistokuva.)Andy Mead / Getty Images.

PK-35 Vantaa sai tehokkaan vahvistuksen Yhdysvaltain yliopistosarjasta naisten jalkapalloliigaan. Hyökkääjä Heidi Kollanen on parantanut kauden aikana rutkasti pelaamistaan ja on juuri sopivasti iskussa huipennuksen kynnyksellä.

Kun Kollanen voitti Tampereen Ilveksessä maalipörssin kaudella 2015, hän viimeisteli 24 maalia. Kuluvan kauden peleissä Kollanen on ampunut 15 osumaa, alkukauden hermoiluista huolimatta.

– Olen pelannut heinäkuusta eteenpäin kauden parhaita pelejä. Alkukaudesta oli jännitystä, ja yritin liikaa. Nyt olen kokonaisuuteen tyytyväinen, Kollanen sanoo Yle Urheilulle.

Tehohyökkääjä saapui Vantaalle Jari Väisäsen PK-35-porukkaan Florida State Universityn joukkueesta. Taustalla oli vaikea polvivamma, jonka kuntoutus vei oman aikansa.

– Oli hyvä päätös tulla PK-35:n joukkueeseen. Olen kehittynyt syöttöpelissä. Pitkän vamman jälkeen pitää hakea itseluottamus takaisin, ja onnistuin löytämään sen. Tuntuu, että pelaan parasta futistani.

Honka yllätti viime kauden huipennuksessa

PK-35 on voittanut kuusi mestaruutta 2010-luvulla, mutta viime kaudella käteen jäi SM-hopea. FC Honka karkasi päätöskierroksen voitolla mestariksi.

Nyt vantaalaiset yrittävät tehdä saman tempun HJK:lle, joka johtaa sarjaa kahdella pisteellä ennen päätöskierroksen keskinäistä kohtaamista.

PK tarvitsee voiton vierasottelusta, mutta asetelma sopii päävalmentaja Väisäselle.

– Hienoa, että mestaruus ratkeaa viimeisessä pelissä, kuka sen sitten viekään. Emme ole ensimmäistä kertaa tässä. Vuonna 2014 olimme samanlaisessa tilanteessa Ahvenanmaata vastaan, ja itse asiassa on parempi tulla täältä takaa, tykkään siitä.

Viime kauden tappio ja kakkossija opettivat paljon.

– Aina kun häviää jotakin, niin jotakin pitää alkaa kehittää. Olemme vieneet tiettyjä asioita eteenpäin. Jos olisimme voittaneet viime vuonna, niin olisimme ehkä jääneet paikoilleen tallaamaan, mutta nyt oli pakko tehdä uusia asioita. Se on näkynyt loppukaudesta, Väisänen kertaa.

Läppä lentää, vaikka kaikkia jännittää

Kollanen tietää, että PK-35:n joukkue on valmis ratkaisupeliin. HJK kaatoi runkosarjassa PK-35:n Töölössä 1–0, mutta Vantaalla Klubi hävisi 0–2.

– Meillä on hyvä joukkuehenki. Läppä lentää, vaikka kaikkia vähän jännittää, Kollanen naurahtaa.

Kävi päätöskierroksen ottelussa kuinka tahansa, Kollanen etenee kohti omia unelmiaan.

– Haluaisin pysyä terveenä, mutta myös joskus pelata ammattilaisena ulkomailla. Jos kehitys jatkuu näin mukavasti, niin luulen, että se voi olla lähivuosina mahdollista. PK-35 on hyvä joukkue, josta voi ponnistaa ulkomaille.

HJK:n ja PK-35 Vantaan välinen ratkaisuottelu pelataan lauantaina kello 18. Lähetys Yle Areenassa alkaa kello 17.55.

Lue myös:

HJK:n naisten pokaalijahti huipentuu kotiotteluun PK-35 Vantaata vastaan: "Mestaruus olisi kruunu hyvälle työllemme"

Naisten mestari vaihtuu – jalkapalloliiga huipentuu viimeisellä kierroksella

Tilaa Tommi Seppälän änärikirje

Yle Urheilun Vancouverissa asuva NHL-kirjeenvaihtaja Tommi Seppälä raportoi viikoittain maailman kovimman kiekkoliigan sisäpiiristä.

Suosittelemme

Tuoreimmat