Suora

  • Topi Raitanen - suunnistuslupaus joka vaihtoi lajia yleisurheiluun
  • Urheiluruutu
  • Rallin MM, mahtava rallikausi 2018
  • Rallin MM, Chile, kisakooste
  • Urheiluruutu

HJK:n naisten pokaalijahti huipentuu kotiotteluun PK-35 Vantaata vastaan: "Mestaruus olisi kruunu hyvälle työllemme"

Sarjajohtaja HJK:lle riittäisi tasapeli mestaruuteen naisten liigan päätöskierroksen ottelussa PK-35 Vantaata vastaan. Ottelua voi seurata suorana Yle Areenasta kello 17.55 lähtien.

jalkapallo
HJK:n Essi Sainio ja Eveliina Summanen tekivät molemmat maalit jalkapallon naisten liigan yläloppusarjan ottelussa FC Honka–HJK.
Essi Sainion ja Eveliina Summasen edustama HJK hakee lauantaina mestaruutta 13 vuoden tauon jälkeen.Jussi Nukari / Lehtikuva

Helsingin Jalkapalloklubi on palannut Naisten liigassa maltillisesti Suomen huipulle. Viime kaudella pronssia napannut HJK johtaa yläloppusarjaa kahdella pisteellä ennen päätöskierrosta. Sarjakakkonen PK-35 tarvitsee vierasvoiton varastaakseen mestaruusjuhlat Klubilta.

HJK lähtee suosikkina päätöskierroksen kamppailuun, sillä päävalmentaja Joonas Rantasen joukkue ei ole kärsinyt ensimmäistäkään kotitappiota kauden peleissä.

– Takana on useamman vuoden pitkäjänteinen kehitystyö. Vuosi vuodelta olemme nostaneet sijoitusta pykälä kerrallaan. Viime vuonna tuli ensimmäinen mitali pitkään aikaan, Rantanen kertoo.

HJK:n edellinen mestaruus on kaudelta 2005. Joukkue ylsi vielä hopealle 2010 ja 2011, mutta molempina vuosina mestaruuspokaalia nosteli PK-35 Vantaan joukkue.

Jos HJK pakottaa PK-35:n lauantaina vähintään tasapeliin, Rantasen porukka juhlii kultamitalit kaulassa Töölön stadionilla.

– Se olisi kruunu hyvälle työllemme, mitä olemme tehneet. Mestaruus antaisi uskoa ja luottoa siihen, että olemme oikealla tiellä. Paikka europeleihin olisi bonus ensi kaudelle, Rantanen pohtii, mutta painottaa samalla, ettei mestaruus ole Klubille mikään pakkomielle.

– Lähtökohdat ovat hyvät. Honka-voitto (3–2) vieraskentällä oli iso juttu. Emme lähde peruuttelemaan, jarruttelemaan ja hakemaan tasapeliä, mutta pidämme samalla mielessä, että se riittää meille ja huomioidaan se ottelusuunnitelmassa, Rantanen painottaa tulevaa, uransa tärkeintä ottelua HJK:n päävalmentajana.

Summasen vedot painava uhka vapareissa

HJK:n valttina on horjumaton usko, joka kantaa ottelun loppuminuuteille. Honka koki HJK:n päätösvyöryn viime viikonloppuna, kun Essi Sainio nosti 3-2-maalin espoolaisten verkkoon pelin päätöshetkillä.

Lisäksi maajoukkueeseen keväällä valittu Eveliina Summanen on painava uhka erikoistilanteissa. Summanen näytti Honka-pelissä, kuinka pallo tykitettään 25 metristä ylänurkkaan.

– Ainahan se on kivaa, jos pääsee vähän kokeilemaan vapareita, ja silloin tällöin vedot menevät sisään. Toivotaan, että menisi viikonlopun pelissäkin, Summanen kertoi hymyillen.

Summanen tuntee PK-35:n metkut ja odottaa kotipelistä tasaista vääntöä.

– PK on tuttu vastustaja, siinä on aina tiettyä paikalliskamppailun vääntöä. Osaamme lukea ja ehkä vähän ärsyttää heitä, niin yritetään käyttää sitäkin hyväksi, Summanen jatkoi.

Vasta kauden viimeisen ottelun jälkeen Summasella on aikaa pohtia omia tulevaisuuden kuvioitaan.

– Ulkomaan kentät ja maajoukkue ovat selkeänä tavoitteena, mutta nyt ensimmäisenä Suomen mestaruus.

HJK:n ja PK-35 Vantaan välinen ratkaisuottelu pelataan lauantaina kello 18. Lähetys Yle Areenassa alkaa kello 17.55.

Lue myös:

Naisten mestari vaihtuu – jalkapalloliiga huipentuu viimeisellä kierroksella

Tilaa Tommi Seppälän änärikirje

Yle Urheilun Vancouverissa asuva NHL-kirjeenvaihtaja Tommi Seppälä raportoi viikoittain maailman kovimman kiekkoliigan sisäpiiristä.

Suosittelemme

Tuoreimmat