Suora

  • Urheilukierros
  • Urheiluruutu
  • FIFAn jalkapallon naisten MM: ITA - BRA
  • FIFAn jalkapallon naisten MM: JAM - AUS
  • Urheiluruutu

Serena Williamsin valmentaja vaatii ottelunaikaisen valmentamisen sallimista: "Sitä tapahtuu turnauksissa koko ajan, ja sen kiistäminen on hurskastelua"

Patrick Mouratogloun mukaan valmentamista tapahtuu tenniksen ATP-kiertueella sekä Grand Slam -turnauksissa pelien aikana koko ajan, eikä sen kieltäminen ole enää nykypäivää.

tennis
Serena Williams huutaa Carlos Ramosille.
Serena Williams menetti täysin malttinsa US Openin finaalissa syyskuussa.EPA

Serena Williamsin maineikas tennisvalmentaja Patrick Mouratoglou vaatii ottelunaikaisen valmentamisen vapauttamista myös ATP-kiertueella sekä Grand Slam -turnauksissa.

Mouratoglou ja Williams olivat kohun keskipisteessä syyskuisessa US Openin finaalissa, jossa ranskalaisvalmentajan nähtiin esitelleen käsimerkkejä Williamsille ja 23-kertainen Grand Slam-voittaja sai varoituksen.

Williams menetti malttinsa, ja hän haukkui tuomari Carlos Ramosta varkaaksi ja valehtelijaksi. Ramos rankaisi kiukuttelijaa yhden pelin rangaistuksella.

Japanilaislahjakkuus Naomi Osaka voitti lopulta finaalin 6–2, 6–4.

Mouratoglou kirjoitti Twitter-lausunnossaan (siirryt toiseen palveluun) torstaina, että valmentaminen on olennainen osa mitä tahansa urheilusuoritusta, ja sen kieltämisessä ei ole mitään järkeä.

– Kieltäminen tekee siitä jotain sellaista, että se täytyisi pitää salassa tai että siinä olisi jotain hävettävää. Ottelunaikaista valmentamista tapahtuu koko ajan turnauksissa, ja toisin ajatteleminen tai sen kiistäminen on hurskastelua.

– Jos valmentamiseen annettaisiin lupa ja se vielä esitettäisiin näyttävästi osana show’ta, se varmistaisi sen, että se myös pysyisi keskeisenä osana tennistä.

Tällä hetkellä ottelunaikainen valmentaminen on sallittua naisten WTA-kiertueella, muttei miesten ATP-kiertueella tai Grand Slam-turnauksissa. US Openissa valmentamisen sallimista on kokeiltu junioripeleissä tai karsinnoissa.

– Jotta tennis voi houkutella uusia faneja, heidän täytyy myös kokea tunteita lajin parissa. Katsojilla niin paikan päällä kuin televisiossakin on hyvä olla mielipiteitä niin pelaajista kuin valmentajista.

Lue myös:

Tennistähtien näytösottelu Saudi-Arabiassa herättää ihmetystä – Nadal ja Djokovic ovat pysyneet hiljaa

Henri Kontisen ranking on romahtanut, mutta yhteistyö Peersin kanssa jatkuu – "Tiedämme miten hyvää tennistä pystymme pelaamaan yhdessä"

Kommentti: Serena Williamsin naurettava käytös pilasi japanilaisen suuren hetken – Osaka kylmänviileästi superpelillä ensimmäiseen Grand Slam -voittoonsa

Lähteet: AFP.

Tilaa Tommi Seppälän änärikirje

Yle Urheilun Vancouverissa asuva NHL-kirjeenvaihtaja Tommi Seppälä raportoi viikoittain maailman kovimman kiekkoliigan sisäpiiristä.

Suosittelemme

Tuoreimmat