Jokerit esitti huikean vieraskirin - Jesse Joensuu sytytti KHL:n suomalaisjoukkueen

Jokerit venyi KHL:n vierasottelussaan maittavaan 5-4-jatkoaikavoittoon Torpedo Nizhni Novgorodista. Jesse Joensuu toi Jokerit tasoihin ja ratkaisusta vastasi Brian O'Neill. Jokereiden vieraspisteputki on nyt kahdeksan ottelun mittainen. Kuvalähde: Viasat

KHL
Joensuu sytytti Jokerit - katso upea nousu kahden maalin takaa
Joensuu sytytti Jokerit - katso upea nousu kahden maalin takaa

Jokerit kaivoi kolmen pelin vieraskiertueelta viisi pistettä kuudesta mahdollisesta. Voitot tulivat komeilla nousuilla, sillä tiistaina Kazanissa peli kääntyi 1-2-tappiotilanteesta 3-2-voitoksi aivan lopussa. Hyvin samankaltainen nousu nähtiin Nizhni Novgorodissa.

– Tiedettiin lähtöasetelmat, että vastassa oli sarjan toiseksi paras kotijoukkue. Tulimme vahvasti peliin ja joukkue oli valmistautunut hyvin, päävalmentaja Lauri Marjamäki kertasi seuran tiedotteessa.

– En sitten tiedä, oliko kuitenkin pientä mentaaliväsymystä, kun tuli huolimattomuusvirheitä ja pari alivoimamaalia omiin. Yleensä meille ei tuollaisia huolimattomuuksia tule, mutta toisaalta vastustajakin oli hyvä tänään, Jokeri-luotsi jatkoi.

Jokerit on ottanut pisteitä nyt kaikista kahdeksasta ensimmäisestä vieraspelistään. Edellisen kerran seura on yltänyt samaan kaudella 1995-96, jolloin 13 ensimmäisestä vieraspelistä tuli pisteitä. Nykyvireen takana on päävalmentajan mukaan yksinkertainen yhtälö.

– Yleensä se kertoo joukkueen ammattimaisuudesta, kun vieraista hakee pisteitä. Fokus on oikeissa asioissa ja joukkue valmistautuu hyvin. Asioihin suhtaudutaan oikein, hän kiteytti.

– Kova oli viikko, se täytyy sanoa. En tiedä, näkyikö tiistain peli pienenä henkisenä väsymyksenä tänään, mutta liikuimme kyllä hyvin. Se on tosi positiivinen merkki, että jaksamme luistella, Marjamäki sanoi.

KHL-kierros to 18.10.

Torpedo - Jokerit ja 4-5 (1-1,2-1,1-2,0-1)

13.21 0-1 Lööv (Jensen)
16.51 1-1 Setdikov (Orlov,Shurakov)
21.08 2-1 Parshin (Holm) yv
24.43 2-2 Platt (Manninen,Jensen) yv
33.39 3-2 Parshin (Shenfeld) yv
40.15 4-2 Varnakov (Parshin)
48.50 4-3 Joensuu (Moses,O'Neill) yv
59.49 4-4 Joensuu (Jensen,Manninen) im
62.59 4-5 O'Neill ja

Yleisöä: 5350

Maalivahdit
Andrei Tihomirov 35/40 torjuntaa
Janis Kalnins 30/34 torjuntaa

KHL-taulukot täältä

Lähteet: Kommentit Jokerien tiedotteesta

Tilaa Tommi Seppälän änärikirje

Yle Urheilun Vancouverissa asuva NHL-kirjeenvaihtaja Tommi Seppälä raportoi viikoittain maailman kovimman kiekkoliigan sisäpiiristä.

Suosittelemme

Tuoreimmat