Suora

  • Este- ja kouluratsastuksen EM: Esteratsastuksen joukkuekilpailu
  • Lentopallon EM: Turkki - Kreikka
  • Urheiluruutu
  • Rallin MM, Saksa, 1. päivän kooste
  • Urheiluruutu
  • Dota 2: The International

Patrik Laine kaipaa sytykkeitä: "Hiljalleen alkaa ärsyttää, joten kohta rävähtää!"

Winnipegin Patrik Laine etsii vielä tehojaan tasaviisikoin.

NHL
Patrik Laine kuvassa
Patrik Laine ei ole päässyt vielä täyteen vauhtiin.AOP

Se, että Patrik Laine ei ole NHL:n maalipörssin keulilla ensimmäisen parin viikon jälkeen, ei ole uutinen. Vaikka nuori tamperelaishyökkääjä iski kaksi vuotta sitten NHL-uransa neljännessä ottelussa hattutempun, Laine ei ole ollut NHL:ssä koskaan mikään superlähtijä.

Laineen koneet käynnistyvät hiljalleen ja kovaa numerotulosta laitahyökkääjä on tavannut takoa vasta keskitalvella ja keväällä.

Tämä tuntuu olevan pelin henki myös alkaneella kaudella.

Vaikka roimasti painoaan pudottanut Laine liikkuu kaukalossa paremmin kuin koskaan aiemmin, maalihanat eivät ole auenneet vielä odotetulla tavalla. Kolme osumaa seitsemään otteluun olisi monelle hyvä startti, mutta viidenkymmenen maalin haamurajaa tavoittelevalle Laineelle se on korkeintaan kohtalainen suoritus.

Laine myöntää, että kiihkeän pudotuspelikevään jälkeen syttyminen lokakuun runkosarjakamppailuihin on sekin joskus työn takana.

– Aina on mukava pelata, mutta onhan se joskus hieman vaikeaa syttyä johonkin tiistai-illan runkosarjavääntöön tuollaisen kevään jälkeen. Kuitenkin pudotuspeleissä se maailma on niin erilainen. Silloin ei tarvitse itseään yhteenkään peliin motivoida, Laine sanoi Yle Urheilulle.

Vaikka Jets-luotsi Paul Maurice vitsaili aiemmin, että Laine oli kuivan harjoituskauden jälkeen lähestulkoon valmis ripustamaan luistimet naulaan, pelaajat itse korostavat maltin merkitystä, mitä maaleihin tulee.

– Harjoituspelipelaajat ovat erikseen. Tekevät kovia tehoja siellä, mutta kun aletaan pelaamaan kovia pelejä, mitään ei tapahdu. Itse en ole harjoituspelipelaaja. Tässä on 75 peliä edessä, joten vielä ei kannata alkaa vielä stressata maaleista, Laine linjaa.

Torstaina kauden kolmannen osumansa Vancouveria vastaan iskenyt Laine on lisäksi tyytyväinen parantuneeseen luisteluunsa. Jos vuosi sitten kankea alku selittyi raskaan kesäharjoittelun jalkoihin tuomalla kankeudella, nyt homma ei jää ainakaan luistelusta kiinni.

– Jalka liikkuu nyt ihan eri tavalla ja se on positiivinen asia, ainakin tämä puoli kunnossa. Viime syksynä en päässyt liikkeelle ollenkaan, mutta nyt ei ainakaan siitä ole kyse. Nyt se on päästä kiinni, jos kiekot eivät mene maaliin. Onneksi on paljon pelejä jäljellä, Laine toteaa.

Laineen kohdalla onkin alkanut tuntua, että pelaaja tarvitsee tasaisin väliajoin ärsykkeitä, jotka saavat pelaajan repimään itsestään irti kaiken mahdollisen. Oli se sitten kentällä vastustajan suusta lauottu kuitti tai median jatkuvasti antama paine, mutta hieman kiukkuinen Laine tuntuu olevan paras Laine.

Jets-tähteä ajatus naurattaa.

– Ehkä se voi tosiaan niin olla, että minun täytyy vähän ärsyyntyä aina silloin tällöin. Kun alkaa ärsyttää, sitä rupeaa pelata kaikissa tilanteissa ekstrakovaa. Pitäisi saada jokaista peliä ennen joku hieman ärsyttämään minua, Laine heittää hymyillen.

Mikä on ärsyyntymisen taso juuri nyt?

– Hiljalleen alkaa kyllä ärsyttämään, joten kohta rävähtää, Laine naurahtaa.

Patrik Laine laukoo.
Patrik Laine.AOP

Ketjun peli haussa

Vaikka Laine on osunut seitsemässä ottelussa kolmesti, tasaviisikoin suomalainen ei ole tehnyt vielä maaliakaan. Vaikka hanat ovat niin sanotusti auki, kakkosketjun peli tasaviisikoin aiheuttaa huolta paitsi pelaajille, varmasti myös valmennukselle. Laine ja Nikolaj Ehlers eivät olet löytäneet yhteistä säveltä tälläkään kaudella keskushyökkääjä Bryan Littlen kanssa.

Viime syksynä ketju tuskaili pelinsä kanssa samalla tavalla, kunnes GM Kevin Cheveldayoff hankki Paul Stastnyn St. Louisista Laineen ja Ehlersin väliin. Kolmikon yhteistyö lähti toimimaan välittömästi, mikä kantoi Winnipegin lopulta aina konferenssin loppuotteluihin asti.

Kun Stastny päätti Winnipegin sijaan jatkaa uraansa Las Vegasissa, Jets joutui palaamaan vanhaan Ehlers-Little-Laine-koostumukseen.

Eikä se toimi. Viidellä viittä vastaan ketjun peli on ollut todella nihkeää läpi syksyn. Kemioita ei vain tunnu löytyvän.

- Aika hyvin tilannetta kuvailit tuossa, aika nihkeää se on ollut. On me nyt viime peleissä kuitenkin jotakin paikkoja saatu aikaiseksi. Alkuun oli hieman vaikeaa, mutta on siellä nyt hyviäkin juttuja ollut mukana viime aikoina, Laine muotoilee.

Miten Littlen kanssa pelaaminen eroaa pelaamisesta Stastnyn kanssa?

– Ei siinä periaatteessa pitäisi olla mitään eroa. Samalla tavalla sitä jääkiekkoa aina pelataan. Ei sitä itse niin pelissä näe, mitä joku tekee eri tavalla. Tähän kysymykseen on aika vaikea vastata, Laine väistää.

Winnipeg ja Laine ovat tulessa seuraavan kerran lauantaina, kun joukkue isännöi Antti Raannan edustamaa Arizona Coyotesia.

Lue lisää:

Tuttu tykki teki tuhojaan! Laineelle kauden kolmas osuma

Mikko Rantasella huima tehoilta – suomalaispörssin kärkeen

Filppula nöyryytti Los Angelesia alivoimalla

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat