Suora

  • Suunnistuksen MM, viestit
  • Urheiluruutu
  • Koripallomaaottelu Liettua - Venäjä
  • Suunnistuksen MM, viestit
  • Urheiluruutu
  • Hampaanjäljet

Tennisliiton kurinpitolautakunta määräsi seksuaalisesta häirinnästä epäillyn valmentajan kilpailu- ja toimintakieltoon

Tennisvalmentajaan liittyvä häirintätapaus nousi julkisuuteen viime viikolla.

urheilu
Tennispelaajan varjo

Tennisliiton kurinpitolautakunta päätti perjantaina määrätä seksuaalisesta häirinnästä epäillyn suomalaisen tennisvalmentajan väliaikaiseen kilpailu- ja toimintakieltoon. Se on voimassa niin kauan, kunnes asia on viranomais- tai tuomioistuinmenettelyssä lopullisesti ratkaistu. Päätöksen myötä kyseinen valmentaja ei voi toistaiseksi osallistua mihinkään Suomen Tennisliiton alaiseen toimintaan.

– Tapauksesta on tällä hetkellä poliisin esitutkinta käynnissä. Odotamme, että viranomaiset selvittävät asian perusteellisesti. Sen jälkeen teemme tarvittavat jatkotoimenpiteet. Tennisliiton nyt määräämä toimintakielto on kurinpitotoimista painavin mahdollinen, kertoo Tennisliiton toimitusjohtaja Teemu Purho tiedotteessa.

Tapauksen selvittäminen on tehty yhdessä Suomen Urheilun Eettisen Keskuksen (SUEK) kanssa. Suomen Tennisliitto tilasi selvityksen tänä keväänä. Valmistuneen selvityksen perusteella Tennisliiton hallitus päätti jo elokuussa, että kyseistä valmentajaa ei toistaiseksi palkata eikä nimetä mihinkään Tennisliiton alaisiin tehtäviin.

Häirintätapaus nousi julkisuuteen viime viikolla. MTV Sportin mukaan alaikäinen tennispelaaja teki kesällä entisestä valmentajastaan tutkintapyynnön poliisille. Pelaajan mukaan valmentaja oli käyttänyt häntä seksuaalisesti hyväkseen. Uhreja oli pelaajan mukaan vuosien aikana useita.

SUEKin tutkintapäällikkö Jouko Ikonen kertoi Yle Urheilulle, että SUEK haastatteli toistakymmentä henkilöä tapaukseen liityen. SUEK kuuli epäiltyä valmentajaa, hänen valmennettaviaan ja lisäksi valmentajan työnantajaa. Ikonen vahvisti, että tutkintapyynnön tehnyt pelaaja ei ollut ainoa urheilija, joka raportoi valmentajan epäasiallisesta käyttäytymisestä.

Lue myös:

Tennisvalmentajaa epäillään suomalaisurheilijoiden seksuaalisesta häirinnästä

SUEK taustoitti Suomen tenniksen häirintätapausta - valmentajan epäasiallisesta käyttäytymisestä ilmoittivat muutkin kuin vain tutkintapyynnön tehnyt pelaaja

Lähteet: Tennisliiton tiedote

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat