Suora

 • Mäkihypyn MC: Planica, lentomäki
 • Planica, miesten lentomäen kilpailu
 • Ampumahiihdon MC: Oslo, miesten pikakilpailu
 • Oslo, miesten pikakilpailu
 • Tukholman Dota 2 -major: Pudotuspelit
 • Jääkiekkokierros
 • March Madness: Cincinnati - Iowa 22.3.
 • Quebec, sprintit
 • March Madness: Colgate - Tennessee 22.3.
 • Urheiluruutu
 • Urheiluruutu
 • March Madness: Oregon - Wisconsin 22.3.
 • March Madness: North Dakota Bisons - Duke 23.3.

Hyppääjän polvi on pitänyt Eero Hirvosen poissa mäestä juhannuksesta asti, mutta suomalaistähti on luottavainen: Uskon, että kilpailen Rukalla

Eero Hirvonen uskoo olevansa kunnossa jo Rukalla, mutta eri asia on, kannattaako hänen aloittaa kautensa tuolloin.

yhdistetty hiihto
Eero Hirvonen kuvassa.
Markku Ulander / Lehtikuva

Eero Hirvosen viime kausi päättyi hyvin, sillä hän saavutti olympialaisten jälkeen peräti kolme palkintopallisijaa maailmancupissa. Kesän korvilla Hirvonen sai kuitenkin huonoja uutisia: hänen polvessaan on niin kutsuttu hyppäjän polvi.

Hirvosen oikea polvi oli oireillut jo viime syksystä asti, mutta kesän alussa polven patellajänteen tulehdus äityi niin kovaksi, että Hirvonen joutui jättämään mäkiharjoitukset kokonaan väliin.

– Alkukesästä hyppäsin aktiivisesti, mutta juhannuksen tienoilla olen hypännyt edellisen kerran, Hirvonen kertoi Yle Urheilulle Helsingissä järjestetyssä yhdistetyn mediatilaisuudessa.

Viime kaudella Hirvonen oli Suomen joukkueen paras siloittumalla maailmancupin kokonaiskilpailussa kuudenneksi sijoittunut ja Pyeongchangin olympialaisissa kahdesti kuudenneksi. Hirvonen ei tiedä vielä tarkkaa päivämäärää sille, koska hän on täysin kunnossa, mutta hän on luottavainen, että pääsee hyppäämään heti lumiharjoitusten alkaessa.

– Mitään kilpailuja ei vielä ole ruksittu pois. Uskoisin itse eniten siihen vaihtoehtoon, että kilpailen jo Rukalla. Että olen siinä kunnossa, että pystyn kilpailemaan, Hirvonen sanoi.

Viime kaudella Hirvonen villitsi suomalaisyleisön nappaamalla Rukalla kakkos- ja kolmossijan. Mutta vaikka hän olisi hyvässä kunnossa jo tuolloin, on eri asia kannattaako hänen avata kauttaan heti kauden ensimmäisessä kilpailussa.

– Kun niitä hyppyjä on niin vähän alla. Pitää katsoa sitten siinä vaiheessa, kun pääsen hyppäämään, että mikä tilanne on. Mutta ainakin tarkoitus on avata Rukalta.

Hirvonen on pystynyt tekemään hiihtoharjoittelua täysmääräisesti ja samalla keskittymään muihin oheisharjoituksiin, kun mäkiharjoittelu ei ole vienyt aikaa. Kun Hirvonen pääsee mäkeen, hän ei usko, että hyppykunto on samalla tasolla kuin ennen taukoa.

– Sitä vartenhan harjoitellaan, että se hyppy kehittyy. Jos ei harjoittele, niin se ei todennäköisesti kehity, hän naurahti.

– Mutta uskon, että hyppääminen on sellainen asia, että kun sitä on tarpeeksi tehnyt ja toistoja on paljon, niin se ei katoa mihinkään. Ihan nollapisteestä sitä ei lähdetä rakentamaan uudestaan. Pohja on siellä ja perustaso pitäisi olla helposti löydettävissä.

Lue myös:

Yhdistetyn suomalaiselle ykkösnimelle kova takaisku – Hirvonen sivussa vähintään kaksi kuukautta

Hirvonen on toiveikas polvensa kuntoutumisesta: ”Nyt meillä on parempaa tietoa”

Eero Hirvosen polven rasitusvamman toipumisaika vielä kysymysmerkki, kausi käynnistyy maailmancupin avauksessa Rukalla tai vasta MM-kisoissa: "Hän tulee entistä vahvempana takaisin"

Turhautuminen vaihtui hymyksi – Eero Hirvonen harjoittelee jo paljon, vaikka ei voikaan vielä hypätä: "Kokonaispaketti voi olla lopulta vahvempi"

Suosittelemme

Tuoreimmat