Suora

  • Uimahyppyjen MM, sekaparien 3 m:n synkrohyppyjen loppukilpailu

Kaksinumeroinen määrä hakijoita Suomen yleisurheilun valmennusjohtoon – Kemppaisen korvaaja tahdotaan valita kuukauden sisällä

Suomen Urheiluliiton toiveissa on, että uusi valmennusjohtaja on valittu marraskuun puoliväliin mennessä.

urheilu
Yleiskuva pikajuoksusta
Tomi Hänninen

Suomen Urheiluliiton (SUL) uudeksi valmennusjohtajaksi on tullut kaksinumeroinen määrä hakemuksia määräaikaan mennessä. Haku umpeutui perjantaina iltapäivällä. Asiasta kertoi Yle Urheilulle Suomen Urheiluliiton puheenjohtaja Vesa Harmaakorpi.

Harmaakorpi kertoo, että enintään viisi hakijaa otetaan haastatteluun. Toiveissa on, että uusi valmennusjohtaja on valittu marraskuun puoliväliin mennessä eli noin kuukauden päästä.

SUL ilmoitti syyskuun lopussa, että Jorma Kemppainen luopuu valmennusjohtajan tehtävistä ja siirtyy muihin valmennustehtäviin liitossa.

Kemppainen työskenteli valmennusjohtajana vuodesta 2012. Sitä ennen hän oli liitossa pika- ja aitajuoksujen sekä hyppyjen lajipäällikkönä.

Suomen yleisurheilijat suoriutuivat tänä kesänä kaikkien aikojen heikoimmin yleisurheilun EM-kisoissa. Suomi ei saanut yhtään mitalia ja otti vain kolme pistesijaa. Viimeksi Suomi oli jäänyt mitalitta EM-kisoissa vuonna 1966, mutta tuolloin tuli kahdeksan pistesijaa.

Suurimpana kritiikin kohteena huonosta menestyksestä on ollut valmennusjohtaja Kemppainen. Kemppainen sanoi EM-kisojen jälkeen, että kisoihin valmistautumisessa on tehty virheitä. Hän myös sanoi kantavansa vastuun virheistä joukkueen valmennusjohtajana.

Lue lisää:

Haku kritisoidun Kemppaisen seuraajaksi päättyy perjantaina – kaksi urheilujohtamisen konkaria on kiinnostunut huippupestistä

Maajoukkueen menestys nollissa, ilmapiiri huolestuttaa urheilijoita, lajipiireissä on jopa vihamielistä suhtatumista liittoon – SUL:n uutta valmennusjohtajaa odottaa epäkiitollinen tehtävä

Jorma Kemppaisen tuleva työ SUL:ssa vielä hämärän peitossa – "Kun tekee paljon, niin sattuu virheitä"

SUL:n valmennusjohtaja vaihtuu – Jorma Kemppainen muihin tehtäviin liitossa, ei kommentoi muutosta

Suomalaiset yleisurheilijat kaipaavat muutosta maajoukkueen ilmapiiriin: "Olen todella huolissani"

Kommentti: Ensimmäinen täysi EM-kisapäivä alleviivaa Suomen mitalitavoitteen järjettömyyttä – urheilijoiden kannalta tilanne on kiusallinen

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat