Helmarien tähden joukkuetoveria uhattiin raiskaamisella ja tappamisella – tapaus järkyttää Englannissa: ”Tämä oli kuvottavaa”

Englannin maajoukkuekonkari Karen Carney on saanut paljon tukea sen jälkeen, kun hänelle lähetettiin uhkaavia viestejä Instagramissa. Chelsea ja Englannin jalkapalloliitto tekivät ilmoituksen raiskaus- ja tappoviesteistä poliisille.

jalkapallo
Karen Carney
Getty Images/Chelsea FC

Suomen maajoukkuepelaajan Adelina Engmanin englantilainen joukkuetoveri Karen Carney on saanut uhkaavia viestejä sosiaalisessa mediassa. Chelsea-tähti Carney sai raiskaus- ja tappouhkauksia Instagramissa keskiviikkona Fiorentinasta otetun Mestarien liiga -voiton jälkeen.

Carney viimeisteli ottelun ainoan maalin. Keskikenttäpelaaja kiitti perjantaina saamastaan tuesta. Hän kertoi, että Chelsea ja Englannin jalkapalloliitto tekivät viesteistä ilmoituksen poliisille.

– Luotan nyt siihen, että asian hoitavat oikeat viranomaiset. Luotan heidän varmistavan, että tätä ei tapahtu enää minulle tai kenellekään muulle, Carney totesi tiedotteessaan. (siirryt toiseen palveluun)

– Tällainen uhkailu on vastenmielistä, erittäin järkyttävää ja mahdotonta hyväksyä.

Englannissa jalkapallomaailma on ottanut vahvasti kantaa tapaukseen. Jalkapalloliitto kertoi, että se on tyrmistynyt ja kauhistunut tapauksesta. 31-vuotias Carney on maajoukkuekonkari, joka on edustanut Englantia 133 kertaa. Hän on myös Chelsean kapteeni.

Chelsean miesten joukkueen italialainen valmentaja Maurizio Sarri alleviivasi myös, että tapahtunutta on mahdotonta hyväksyä. Italialainen Sarri näki Chelsean naisten voiton Fiorentinasta.

– Carney on erittäin hyvä keskikenttäpelaaja. Mitä tilanteesta voi edes sanoa. Tämä oli kuvottavaa, Sarri sanoi BBC:lle.

Maan hallinto kertoi myös tapauksen jäljiltä vahvistavansa lainsäädännöllisiä ja niiden ulkopuolisia toimenpiteitä, jotta vihaviestejä voidaan estää verkossa.

– Verkkohäirintää ja -pelottelua ei voi missään nimessä hyväksyä. Olemme olleet selvästi sitä mieltä, että enemmän täytyy tehdä näiden entistä useammalla alustalla esiintyvien ongelmien osoittamiseen, hallinnosta todettiin BBC:lle. (siirryt toiseen palveluun)

Instagramista kerrottiin BBC:lle, että uhkaukset tehnyt käyttäjä on poistettu palvelusta. Suur-Lontoon poliisi puolestaan sanoi ottavansa Carneyn kokemat uhkaukset vakavasti. Poliisi rohkaisi kaikkia tällaista kokeneita ottamaan yhteyttä, jotta uhkaukset voidaan tutkia.

Lue lisää:

Suomen naisten jalkapallomaajoukkueen kulmakiven unelma toteutui, vaikka hän ei olisi sitä uskonut – Englannin mestariseura hankki monitaiturin, joka nähdään jo nyt voittajana

Lähteet: BBC

Tilaa Tommi Seppälän änärikirje

Yle Urheilun Vancouverissa asuva NHL-kirjeenvaihtaja Tommi Seppälä raportoi viikoittain maailman kovimman kiekkoliigan sisäpiiristä.

Suosittelemme

Tuoreimmat