Suora

  • PUBG Global Summit: Lontoo, pudotuspelit
  • Futsal-liiga, Miesten 2. loppuottelu Leijona Futsal - KaDy

Tappara-legenda Erkki Lehtosen paita Hakametsän kattoon – "Suuri kunnia ja erityinen tapahtuma"

Erkki Lehtosen pelinumero 12 jäädytettiin Tapparan ja Sportin jääkiekon SM-liigaottelussa.

Jääkiekon miesten SM-liiga
Hakametsän jäähalli
AOP

Tampereen kiekkoilta alkoi juhlavissa tunnelmissa, kun Tappara-legendan Erkki Lehtosen pelinumero 12 vedettiin Hakametsän kiekkoareenan kattoon. Lehtonen pääsi kovaan seuraan, Kalevi Nummisen, Pekka Marjamäen, Timo Jutilan, Janne Ojasen ja Timo Suden rinnalle.

– Suuri kunnia ja erityinen tapahtuma. Minulla oli pitkä ura Tapparassa, pelasin kaikki vuodet Tapparassa lukuunottamatta kahta kautta, jotka pelasin ulkomailla. Tietysti tähän vaikuttivat 1980-luvulla saavuttamani mestaruudet, Lehtonen mietti.

Nyt 61-vuotias Lehtonen muistetaan tietysti Tapparasta, mutta myös Calgaryn vuoden 1988 olympiakisoista. Lehtonen iski voittomaalin Neuvostoliiton verkkoon ja sinetöi onnistumisellaan Leijonien olympiahopean.

– Sehän on todella hieno muisto, koska silloin varmistui Suomen jääkiekon historian ensimmäinen arvokisamitali. Henkisesti iso voitto, kun suomalaiset olivat odottaneet jääkiekkomitalia jopa vuosikymmenien ajan, Lehtonen tuumi.

– Ekku laittoi todella hienosti karat sisään. Meillä oli hyviä kokemuksia Neuvostoliittoa vastaan. Meidän kenttämme pelasi pääsääntöisesti heidän ykköskenttäänsä vastaan. Emme juuri kiekkoa pitäneet, mutta kun sen saimme, niin pyrimme iskemään. Tähdet olivat todella kohdallaan, syötön ratkaisevaan maaliin jakanut Timo Susi myhäili.

Calgaryn historiallisista mitalijuhlista tuli tänä vuonna kuluneeksi 30 vuotta. Lehtosen mukaan asiasta kysytään häneltä enää harvakseltaan.

– Ei siitä hirveän usein kysellä, mutta sanotaanko että kerran neljässä vuodessa. Siis aina olympiakisojen aikoihin, Lehtonen kuittasi.

Tappara kunnioitti Lehtosta myös alkulämmittelyissä, kun kaikkien kirvesrintojen pelipaitaa koristi numero 12. Hakametsän yleisölle jaettiin myös oransseja paitoja asianmukaisella pelinumerolla varustettuna.

Pitkäaikainen ketjukaveri Susi kertoi Yle Puheen Jääkiekkokierroksen lähetyksessä odottaneensa Lehtosen suurta päivää jo pitkään.

– Ekku on todella kova Tapparan mies ja tapparailaisuuden perikuva. Hän oli pelaajana todellinen kiekkotaituri. Laatikossa hän otti aina tahtipuikon käteen, Susi tunnelmoi.

Tappara nimesi myös juhlapäivän kunniaksi uusina pelaajina kunniagalleriaansa Teuvo Takalan, Jukka Alkulan ja Jukka Porvarin.

Kuuntele Yle Puheen Jääkiekkokierrosta tästä.

Juttuun lisätty Timo Suden kommentit kello 17.10.

Lue lisää:

Kuuden vuoden korpivaellus alasarjoissa kouli kritiikkiä karsastaneesta taiturista tähden – nyt hänelle ei enää riitä edes SM-liiga

Tilaa Tommi Seppälän änärikirje

Yle Urheilun Vancouverissa asuva NHL-kirjeenvaihtaja Tommi Seppälä raportoi viikoittain maailman kovimman kiekkoliigan sisäpiiristä.

Suosittelemme

Tuoreimmat