Jenna Laukkanen painottaa kestävyyttä viime kesän pettymyksien jälkeen: ”Haluan päästä taas näyttämään, että kuulun arvokisoihin”

Laukkasen mukaan viime kesä meni liian väkinäiseksi. Nyt rentoutta yritetään hakea pidemmiltä matkoilta.

uinti
Jenna Laukkanen
Niko Mannonen/Yle

Jenna Laukkaselle viime kesän uinnin EM-kilpailut Glasgowssa olivat pettymys, joka kaihersi mielessä kisojen jälkeisinä viikkoina. Finaaliuinnit jäivät henkilökohtaisilla matkoilla saavuttamatta. Kun kova työ ei urheilijalle tuo tuloksia, niin suuntaa on täytynyt muuttaa.

Laukkanen kävi henkilökohtaisen valmentajan Toni Piiraisen kanssa EM-pettymysten jälkeen avoimen ja pitkän keskustelun painopisteistä seuraavalle kahdelle vuodelle, jossa päätähtäin on Tokion olympialaiset 2020.

Keskustelujen päätteeksi palattiin lähtöruutuun. Tällä kaudella painotetaan kestävyyttä ja keskitytään myös 200 metrin rintauintiin.

- Se meni vähän väkinäiseksi ja sellaiseksi puurtamiseksi, saman toistamiseksi. Siinä ehkä kroppakin jumiutui omalla tavallaan ja nyt yritetään hakea rentoutta pitemmältä matkalta, jolta saa samalla kestävyyttä 100 metrille ja uskaltaa lähteä hieman kovempaa, miettii Jenna Laukkanen maajoukkueen mediapäivänä Jyväskylän uimahallissa.

Maajoukkueen harjoituksia ohjaa Jyväskylässä uinnin akatemiavalmentaja Marko Malvela. Hän jakelee uimareille ohjeita erilaisista harjoituksista, joissa ei lasketa pelkästään uintikilometrejä.

Jenna Laukkaselle monipuolisuus on tärkeää. Se sopii myös syksyn normaalista poikkeavaan harjoitteluun.

- Treenissä on yritetty vielä malttaa, ettei olla otettu liikaa vielä tehoja, vaan on menty peruskestävyysharjoittelulla. Siitä lähdetään pikkuhiljaa valmistautumaan MM-kisoihin.

Lyhyen radan MM-kisoista haetaan itseluottamusta takaisin

Suomen uintimaajoukkueen seuraava tavoite suuressa kuvassa on uinnin lyhyen radan MM-kilpailut Kiinan Hangzhoussa joulukuussa. Lyhyeltä radalta Jenna Laukkanen on kauhonut useita mitaleja, kaksi EM-kultaa ja kaksi EM-hopeaa.

- Lyhyt rata on minulle ollut aina hyvä, se tulee puoliautomaattisesti, kun olen hyvä käännöksissä ja startissa. Lähden sieltä hakemaan itseluottamusta ja itsevarmuutta takaisin kisaamiseen. Haluan päästä taas näyttämään, että kuulun arvokisoihin, toteaa luottavainen Jenna Laukkanen Yle Urheilun haastattelussa.

Laukkanen oli lokakuun alussa Budapestin lyhyen radan maailmancupin finaalissa viides 50 metrin rintauinnissa, se antaa uskoa myös Kiinan MM-reissulle.

Suomen uimaliitto lähettää lyhyen radan MM-kisoihin 9-10 uimarin joukkueen. Laukkanen on alittanut lyhyen radan MM-kisojen A-rajan kolmella matkalla, 50 ja 100 metrin rintauinnissa sekä 100 metrin sekauinnissa.

- 100 m sekauintia on minulle ollut ihan hyvä laji, ja siihen yritetään nyt petrata hieman paremmaksi vapaauintia. Se voisi olla ihan potentiaalinen laji, jossa voin edetä finaaliin asti. Mutta katsotaan, sillä kisa kerrallaan mennään kohti MM-kisoja.

Lyhyen radan kilpailujen arvostus uimareiden keskuudessa ei yllä pitkien ratojen arvokisojen tasolle, päätavoite on kaikilla ensi kesän pitkien ratojen MM-kisoissa. Arvokisat ovat joka tapauksessa arvokisat, joissa jaetaan arvokisamitaleja, mitään ei saa ilmaiseksi.

Lue lisää:

Jenna Laukkanen kovassa syyskunnossa – "Lupaa hyvää koko kaudelle"

"Kisojen jälkeen kävin aika pohjalla" – Uimari Jenna Laukkanen on purkanut EM-kisojen pettymyksiä hevosen selässä

Jenna Laukkanen tunteellisena epäonnistuneen alkueränsä jälkeen: "Jos kunto on huono, niin kunto on huono"

Laukkanen ui uusinnasta EM-kisojen välierien varasijalle – "Kunto ei ole sellainen, mitä toivoin"

Tilaa Tommi Seppälän änärikirje

Yle Urheilun Vancouverissa asuva NHL-kirjeenvaihtaja Tommi Seppälä raportoi viikoittain maailman kovimman kiekkoliigan sisäpiiristä.

Suosittelemme

Tuoreimmat