Suora

  • Thaikureita ja urheilujohtamista

Potkonen oli Tammer Turnauksen ainoa suomalaisvoittaja – harmitteli lyhyeksi jäänyttä ottelua: "Käännyin ympäri ja pyyhe oli jo kehässä"

Mira Potkonen vei naisten 60 kilon sarjan nimiinsä suvereenisti.

nyrkkeily
Mira Potkonen
Mira Potkonen voitti ottelunsa Tammer Turnauksen finaalissa.Lotta Loikkanen

Mira Potkonen otteli ainoaksi suomalaiseksi voittajaksi perinteisessä nyrkkeilyn Tammer Turnauksessa. Sarjamuotoisen turnauksen viimeisessä ottelussa Potkosen vastustaja, ukrainalainen Julia Tsiplakova,luovutti kahden erän jälkeen.

– Pääsin vasta hyvään vauhtiin, mutta sitten käännyin ympäri ja pyyhe oli jo kehässä. Mielelläni olisin ottanut vielä yhden erän. Turnaus palveli kuitenkin hyvänä valmistautumisena MM-kisoihin, Potkonen kertoi Yle Urheilulle.

Kaikki sunnuntain neljä suomalaismiestä hävisivät omat finaalinsa. Lähimpänä voittoa oli 75 kilon sarjassa iskenyt Muhammad Abdilrasoon, joka hävisi Brasilian Hebert Souzalle niukasti hajaäänin 3–2.

56 kilon sarjassa ranskalainen Enzo Grau oli Masi Jurvasta parempi hajaäänin 4–1. 81-kiloisten Santeri Laine ja yli 91 kiloisten Antti Lehmusvirpi hävisivät molemmat tuomariston yksimieliselllä päätöksellä. Itävallan Umar Dzambekov oli Lainetta ja Ranskan Mourad Aliev Lehmusvirpeä etevämpi.

Lue lisää:

Nyrkkeilyä uhkaa yhä putoaminen olympialaisista, mutta laji halutaan Tokioon, vaikka se vaatisi liiton romuttamista: "Meillä on puhdas pesä"

Mira Potkonen tutustui eksoottiseen MM-kisakaupunkiin ajoissa – "Omat eväät oli pakattuna"

Suosittelemme

Tuoreimmat