Etta nousi jo Mestaruusliigan kärkipaikalle – viikonloppuna juhlinut Loimu nappasi toisen voiton putkeen

Oululaiset voittivat jo viidennen pelinsä putkeen.

lentopallo
Lentopallo yleiskuva
Tomi Hänninen

Oulun Etta aloitti miesten lentopallon Mestaruusliigan kolmella tappiolla eli oli sarjassa jumbona, mutta sunnuntaina Olli Kuoksan valmentama joukkue otti viidennen voiton putkeen Vantaan Ducksin kaaduttua 3–1 ja nousi kärkeen.

Joukkueella on tosin enemmän otteluita pelattuna kuin seuraavilla, mutta yhtä kaikki kärkipaikka maistuu Kuoksalle.

– Kaksi viikkoa sitten oltiin viimeisiä. Nyt peli sujuu ja tänäänkin olimme parempia kuin mitä eränumerot kertovat. Lauantaina oli raskas peli ja siksi tänään kierrätettiin kokoonpanoa aika paljon, Kuoksa sanoi.

Antti Ronkainen teki 15 ja Eetu Pennanen 14 pistettä. Samat pelaajat olivat lauantainakin tehokkaimmat. Nollakerhossa pisteittä jatkavan Ducksin tehokkain oli 14 pistettä koonnut Toni Kankaanpää.

Loimu otti toisen voiton putkeen

Raision Loimu voitti perjantaina 60-vuotisjuhlaottelussaan Kokkolan Tiikerit ja lauantaina oli juhlat Raision kaupungintalolla. Sunnuntaina joukkue kaatoi 25 pistettä tehneen Samuli Kaislasalon johdolla vieraissa Akaa-Volleyn 3–1.

– Kyllä Kerttulassakin oli mukavaa, mutta täytyy kehua myös Akaan yleisöä. Tämä on varmasti tunnelmaltaan paras paikka tällä hetkellä pelata liigaa. Lauantaina oli hienot juhlat, tänään meillä oli hyvä peli, Kaislasalo sanoi.

Sopimuksen Japanin liigaan kariuduttua Kaislasalo solmi ottelukohtaisen sopimuksen Loimun kanssa.

– En ole Huttusen Nissen kanssa jutellut lähiaikoina, ei ole varmaan mitään virityksiä tällä hetkellä minnekään. Mielelläni pelaan nyt Loimussa. Aloittaessamme liigan treenasimme huonosti, nyt treenit ovat tehostuneet ja se heijastuu peleihin, Kaislasalo jatkoi.

Enderwin Herrera teki Akaalle 13 pistettä. Ottelukohtaisella sopimuksella pelaava Sauli Sinkkonen iski 12 pistettä.

Hurrikaani voitti Kokkolassa

Lauantaina Oulussa hävinnyt Hurrikaani-Loimaa oli vaikeuksissa vieraskiertueensa toisessakin pelissä sunnuntaina, mutta käänsi kotijoukkue Tiikereiden 2–1-johdon 3–2-voitoksi. Antti Ropponen oli 23 pisteellä tehokkain, Karri Kutinlahti ja vaihdosta peliin tullut Tapio Toiviainen tukivat 15 pisteellä.

– Etenkin alussa teimme liikaa syöttövirheitä, mutta otan sitä myös omaan piikkiin. Käsky on syöttää vaikeaa ja vieraskentällä virheitä tulee enemmän kuin kotisalissa, sanoi Hurrikaanin valmentaja Jussi Heino.

Hurrikaani teki ottelussa peräti 26 syöttövirhettä, ässiä tuli vain kaksi. Hyökkäys sujui, prosentti oli hyvä 51. Tomi Rumpusen onnistumisprosentti oli vain 20.

– Tomi puolusti hyvin ja sai verkolla myös vaimennuksia, nämä eivät tilastossa näy. Hän pelasi hyvin kaksi erää lopusta, Heino sanoi.

Tilaa Tommi Seppälän änärikirje

Yle Urheilun Vancouverissa asuva NHL-kirjeenvaihtaja Tommi Seppälä raportoi viikoittain maailman kovimman kiekkoliigan sisäpiiristä.

Suosittelemme

Tuoreimmat